Sorin Cîmpeanu despre cazul elevului care s-a aruncat pe fereastră: „Este inadmisibil. Copilul a fost chinuit și în alte rânduri și nimeni nu a făcut nimic”

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțat că a avut loc primul control la liceul George Bacovia din București, cu privire la cazul copilului care s-a aruncat peste fereastră.

07 iun. 2021, 21:39
Sorin Cîmpeanu despre cazul elevului care s-a aruncat pe fereastră: „Este inadmisibil. Copilul a fost chinuit și în alte rânduri și nimeni nu a făcut nimic”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că trimis primul Corp de control pentru a face verificări la școala „George Bacovia” din București, în ceea ce privește cazul copilului care s-a aruncat peste fereastră. Ministrul  a subliniat necesitatea unei reconfigurări la nivel organizatoric. Politicianul a reproșat faptul că din punct de vedere profesional, consilierul respectiv nu a acționat responsabil.

„Am trimis Corpul de control la şcoala „George Bacovia” din Bucureşti, acolo există consiliere și se pare ca nu au avut rezultate prea bune. Acest elev dădea semne de mai mult timp. Au identificat semnale de alarme din 2018, iar la portofoliul consilierului au găsit doar acel desen. E nevoie de o reconfigurare instituțională, să rămână aceste instituții, dar să se achite de responsabilități. Este nevoie de 3-4 ani, daca universitățile vor reuși să formeze acești studenți cu dublă competență.”, a afirmat Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu: „Mulți nu au înțeles ce este greșit la faptul că un copil s-a aruncat peste fereastra”

Ministrul a criticat autoritățile din cadrul școlii și a reproșat că situația copilului era cunoscută, dar cu toate acestea nu s-a făcut nimic.

„Concluziile de la „George Bacovia” vor veni în câteva zile. Mulți nici măcar nu au înțeles ce este greșit la faptul că un copil s-a aruncat peste fereastra. Este inadmisibil. Copilul a fost chinuit și în alte rânduri și nimeni nu a făcut nimic. Daca Inspectorul General din București a fost demis vom lua măsuri și mai drastice cu alți colegi pentru acest fenomen de bullying.”, a declarat Ministrul.