Sorin Cîmpeanu: Evaluarea Naţională se va derula în perioada 5-8 iulie

Sorin Cîmpeanu a anunţat că examenul de Evaluare Naţională se va desfăşura în perioada 5-8 iulie, urmând ca admiterea la liceu să se facă după data de 8 iulie. Ministrul Educaţiei a precizat că examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, cu prezenţa fizică a elevilor.

23 mart. 2021, 17:36
Sorin Cîmpeanu: Evaluarea Naţională se va derula în perioada 5-8 iulie

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a propus o serie de modificări în structura anului şcolar. Printre ele se numără decalarea examenulul de Evaluare Naţională.

Sorin Cîmpeanu: Suntem nevoiti sa decalam examentul de Evaluare Naţională

„Am propus o serie de modificari in structura anului şcolar, modificari care au urmatoarele avantaje: Propunem o vacanta de primăvara care să înceapă pe 2 aprilie pana pe 4 mai. Aceasta vacanta va cuprinde perioada sarbatorilor pascale. A

Al doilea avantaj este acela ca examenul de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezenţă fizică. Un alt avantaj se regaseste in pastrarea datelor pentru evaluarile la clasele a IV-a şi a VI-a. Evaluarile la clasa a II-a, urmând să fie programate in cursului lunii mai.

Suntem nevoiti sa decalam examentul de Evaluare Natională. Se va derula in perioada 5 iulie-8 iulie, urmand ca admiterea la liceu sa se faca după data de 8 iulie.  Se păstrează toate datele iniţiele pentru titularizare şi definitivat.

Am fost nevoiti sa construim acest calendar care sa generezue perturbari minime în structura anului şcolar”, a precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul Cîmpeanu a transmis că simulările se vor derula până pe 31 martie, în toate localităţile necarantinate.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă vacanţa de Paşti de o lună: „Să permită o scădere a mobilităţii în luna aprilie, care va fi cea mai dificilă”

Ministrul Educaţiei: Şcolile trebuie sa se inchida ultimele

„Suntem intr-o situatie in care este nevoie de decizii care sa produca cat mai putine perturbari in invatamant. Şcolile trebuie sa se inchida ultimele, daca este nevoie. Nu consideram indreptatita o decisize care sa inchida scolile si sa lase deschise alte locatii, drept pentru care am semnat si transmis Ministerului Sanatatii ordinul prin care se va inlocui sintagma de inchiderea a scolilor la 6 cazuri la mia de locuitori cu sintagma de carantina.

Am solicitat ca trecerea in online sa se faca doar atunci cand localitatea respectiva intra in carantina”, a mai precizat ministrul.

Citeşte şi Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație