Sorin Cîmpeanu explică de unde are cămaşa cu care s-a prezentat la vaccinare: „Nu eu sunt dependent, ci tatăl meu”

Ministrul Educaţiei, a fost protagonistul unui moment inedit. Acesta a venit la Spitalul Militar îmbrăcat cu o cămașă specială, prevăzută cu un fel de fereastră pentru vaccinare pe mânecă.

27 ian. 2021, 23:23
Sorin Cîmpeanu explică de unde are cămaşa cu care s-a prezentat la vaccinare: „Nu eu sunt dependent, ci tatăl meu”

Sorin Cîmpeanu s-a prezentat la centrul de vaccinare cu o cămașă care avea pe brațul stâng un fel de petic prins cu scai, numit popular „arici”, care să permită un acces rapid la braț, fără a mai fi nevoie ca ministrul să dezbrace cămașa.

Ulterior, s-a aflat că, de fapt, ministrul şi-ar fi comandat special cămaşa cu „buzunar” la umăr pentru această ocazie. „Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele”, a spus el.

Prezent miercuri în studioul Digi24, Sorin Cîmpeanu a explicat provenienţa cămăşii care a făcut furori în mass-media.

„Povestea acelei cămăși e simplă. A fost un mod de a face vizibil că eu susțin vaccinarea. Dacă vreți să mergeți în detalii, vedeți cum își iau insulina cei cu probleme. Nu eu sunt dependent de insulină, ci tatăl meu!”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare

Sorin Cîmpeanu

spune că la ora actuală 110.600 de angajaţi din învăţămât s-au programat deja pentru a fi vaccinaţi. Ministrul a menţionat că 18.600 s-au vaccinat deja.

”Personalul de învățământ este categoria cea mai numeroasă dintre toate cele nouă categorii de lucrători esențiali care s-a programat deja pentru vaccinare. Nu numai că are disponibilitatea de vaccinare, dar s-a și programat pentru vaccinare.

Este vorba, la ora la care vorbim, de 110.600 angajați deja programați. Dintre aceștia, 18.600 s-au vaccinat deja. Se adaugă cei care sunt medici și, în același timp, cadre didactice, categorie care intră în plus față de acest număr, dar ei au fost contabilizați în dreptul personalului medical.

Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare. Personalul din învățământ este cel mai dispus să se vaccineze”, a spus ministrul Educației la B1 Tv.

Citeşte şi: Profesorii şi elevii cu probleme medicale vor putea face şcoala online. Condiţia anunţată de ministrul Educaţiei: „Pot avea vulnerabilităţi certificate medical”