Sorin Cîmpeanu face anunţul momentului: „Examenele naţionale se vor desfăşura cu prezenţă fizică, chiar şi în localităţile carantinate”

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anuntat că examenele naționale din acest an școlar se vor derula cu prezență fizică şi a asigurat că va căuta soluţii pentru ca acest lucru să fie posibil chiar şi în localităţile care s-ar putea afla în carantină în acea perioadă.

26 mart. 2021, 23:42
Sorin Cîmpeanu face anunţul momentului: „Examenele naţionale se vor desfăşura cu prezenţă fizică, chiar şi în localităţile carantinate”

Sorin Cîmpeanu a declarat că sistemul şcolar românesc a fost greu încercat în perioada pandemiei, când toate neajunsurile s-au văzut mult mai clar, dar a revenit la un ton optimist, spunând că acestea vor fi remediate într-un ritm mult mai rapid decât până acum, mai ales că ministerul Educaâiei va beneficia de sume importante din PNRR.

„Școala românească trebuie să se îndrepte spre un viitor cu clasă. În această perioadă, au fost scoase în evideță toate problemele cronice ale sistemului de educație din România. Sigur, asta prezintă și oportunități. Dacă tot le-am vizualizat atât de clar, dacă tot nu le mai poate nega nimeni, suntem obligați să acționăm mai determinați decât am făcut-o până acum. Avem și oportunitatea unei finanțări fără precedent din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Aș vrea să reamintesc faptul că acest Plan a plecat cu investiții de un miliar de euro pentru educație, iar acum suntem în negocieri cu Comisia de 4,41 miliarde de euro, deci ar fi și resurse. Mai este încă un avantaj. După ce vom fi încheiat această perioadă de criză pandemică, și cu siguranță o vom încheia, sperăm, cu toții, cât mai curând, cine își imaginează că școala își va reveni exact în momentul în care pandemia a găsit școala, momentul martie 2020, se înșeală”, a spus Cîmpeanu la Pro TV.

Sorin Cîmpeanu: „Am iniţiat discuţii cu CNSU, sper să existe înţelegere, dacă va fi cazul să existe localităţi carantinate”

Întrebat cum se vor desfăşura examenele naţionale de la sfârşitul anului şcolar, ministrul Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că acestea vor avea loc cu prezenţa fizică a elevilor, chiar şi în localităţile carantinate.

„Acest an școlar 2020-2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică. Chiar și în localitățile carantinate. Am inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, discuții care mă îndreptățesc să sper că va exista înțelegere din partea colegilor pentru a se acorda permisiunea, pentru a se face o excepție, pentru susținerea examenelor naționale având în vedere importanța lor pentru viitorul oricărui tânăr.

Și Evaluarea Națională, și Bacalaureatul sunt determinante pentru viitorul tinerilor. Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul. Sperăm să nu fie cazul, să nu fie localități carantinate. Acest lucru va putea fi stabilit și confirmat doar în apropiere, în funcție de evoluția epidemiologică. Într-o perioadă de criză pandemică, din păcate, nu suntem capabili, nu este niciun sistem capabil, să asigure predictibilitate”, a adăugat Sorin Cîmpeanu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Ministerul Educaţiei s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu examenele naţionale din 2021 şi cât vor sta elevii în vacanţă: Avem aceste 10 concluzii!


loading...