Sorin Cîmpeanu: „Prag de vaccinare de 60% pentru ca o şcoală să funcţioneze cu prezenţa fizică”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, acolo unde acest lucru va fi posibil.

04 nov. 2021, 20:49
Sorin Cîmpeanu: „Prag de vaccinare de 60% pentru ca o şcoală să funcţioneze cu prezenţa fizică”

Sorin Cîmpeanu a anunţat care este pragul de vaccinare după ce Klaus Iohannis a anunaţat acest criteriu nou pentru redeschiderea şcolilor în format fizic. „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe grupul de comunicare cu presa al ministerului.

Klaus Iohannis: „Şcoala începe fizic de luni, vacanţa nu va mai fi prelungită”

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Potrivit lui Iohannis, „experţii, specialiştii din cele două ministere, din INSP vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, care detaliază foarte clar aceste chestiuni”.

„Însă, subliniez încă din această seară, vaccinarea este singura şansă pentru a depăşi această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în Vestul Europei avem iarăşi o creştere a pandemiei şi concluzia este una tristă şi simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluţia. Ea se numeşte vaccinare”, a conchis Iohannis.

Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână pentru COVID-19 la şcoală. Cine şi cum se face testarea
Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Ministerului Educației este 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de peste 93%.

Ministerul Educației a solicitat,pe  29 octombrie, afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe.

Aceste date vor fi publicate numeric și procentual, prin raportare la numărul total de angajați, cu respectarea tuturor reglementărilor GDPR.