Sorin Cîmpeanu, reacţie virulentă: „Nu s-a anulat nicio olimpiadă. Este un fake news”

Ministrul Educaţiei a respins vehement informaţia potrivit căreia s-ar fi anulat olimpiadele. Sorin Cîmpeanu a explicat că e nevoie ca aceste competiţii să fie reluate după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei, deoarece "avem elevi foarte buni care au vrut să participe la olimpiade internaţionale şi n-au fost recunoscute doi ani în România".

06 ian. 2022, 22:29
Sorin Cîmpeanu, reacţie virulentă: „Nu s-a anulat nicio olimpiadă. Este un fake news”

Sorin Cîmpeanu a reacţionat, joi seara, după ce a fost întrebat de ce s-au anulat mai multe olimpiade în România.

„Nu s-a anulat nicio olimpiadă. Este un fake news. Am făcut o promisiune de recunoaştere a olimpiadelor de robotică, unde elevii români au obţinut rezultate remarcabile. Nu erau recunoscute.

Am avut nevoie să reluăm olimpiadele după doi ani de întrerupere. Avem elevi foarte buni care au vrut să participe la olimpiade internaţionale şi n-au fost recunoscute doi ani în România.

A fost o urgenţă să aprobăm lista olimpiadelor care sunt legate de internaţional. Au fost aprobate în acea listă 76 de olimpiade internaţionale, plus alte 34 de olimpiade naţionale care au etapă internaţională pentru a putea pregăti selecţia loturilor elevilor care participă la olimpiade internaţionale.

Această primă listă a fost determinată de urgenţa de a pregăti partea internaţională. Toate cele 76 plus 34 sunt legate de internaţional”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, veste bună pentru elevi. „Doresc să măresc şi mai mult bursele”

Sorin Cîmpeanu: „S-a spus această bazaconie, că au fost tăiate. Voi discuta cu colegii mei pentru a selecţiona atent a doua listă în care vor fi incluse aceste olimpiade”

„Olimpiade precum cea de limba română nu au etapă internaţională, nici olimpiada de Istorie nu are etapă internaţională şi oricât s-ar surprinde nicio olimpiada de limba engleză nu are etapă internaţională.

Mâine voi discuta cu colegii mei pentru a selecţiona atent a doua listă în care vor fi incluse aceste olimpiade, despre care s-a spus această bazaconie, că au fost tăiate, din care vor face parte evident: olimpiada de Istorie, de limba română, de limba engleză, cele care nu au etapă internaţională.

Sunt 78 de olimpiade, dintre care doar 34 au etape internaţionale.

Sunt 321 de concursuri educative naționale la care se adaugă 1836 de concursuri regionale şi interjudeţene. Această listă trebuie atent analizată. Sunt peste 2.000 de concursuri şi atenţia este necesară pentru a selecta exact acele concursuri şi olimpiade care sunt relevante pentru a fi susţinute şi recunoscute de Ministerul Educaţiei”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că olimpiadele ar urma să se desfăşoare în primăvara acestui an.

Citeşte şi: Omicron se răspândeşte atât de rapid, încât restricţiile nu-şi mai au rostul. Israel scoate toate ţările de pe lista roşie, în ziua în care a înregistrat un nou record de infecţii, peste 16.000