Sorin Cîmpeanu s-a dus să vorbească cu profesorii de la „Gheorghe Șincai”: „Nu va fi nicio relocare în acest an școlar”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a deplasat la Colegil Național Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei, după protestele la care au participat elevii și profesorii unității de învățământ.

12 feb. 2021, 10:46

Alături de Sorin Cîmpeanu, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, s-a prezentat în fața liceului pentru a sta de vorbă cu profesorii și elevii nemulțumiți.

Zeci de elevi și profesori au protestat față de intenţia primăriei de a evacua temporar Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti pentru a face lucrări de renovare şi consolidare.

Elevii au stat în curte distanţaţi şi cu pancarte din foi A4 pe care au scris „Şi eu sunt Şincai”. La rândul lor, o parte dintre profesori au ameninţat că vor continua acţiunile până la rezolvarea situaţiei.

„Școala înseamnă educație, educația înseamnă dialog. Dialog nu înseamnă porniri viscerale și agresivitate. S-au accentuat aceste tendințe conflictuale. Prin dialog se pot rezolva lucrurile. (…) Ne-am baricadat toți în tranșee mentale, așa cum ne-am baricadat în spatele măștilor și în case. Credeți că eu sunt aici pentru politică sau pentru școală? Sincer, uitați-vă la mine, ce credeți? Deocamdată sunt aici pentru a afla și opinia dvs. Constat o îngrijorare firească din partea dvs. (…) Am înțeles că există o problemă. Dacă nu înțelegeam acest lucru, nu eram aici ”, a spus ministrul Educației în fața părinților revoltați.

„E important ca acest colegiu, la nivel de infrastructură, cadre didactice, elevi, trebuie să intre pe calea normală pentru un colegiu înființat acum mai bine de un secol”, a subliniat ministrul.

„Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar! Elevii vor avea șansa să se pregătească în continuare pentru Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Cunosc datele, am afirmat public lângă domnul primar: nu va nicio relocare în timpul acestui an școlar”, a reiterat ministrul Educației.

60% dintre profesorii titulari de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală nu și-au ținut marți orele, în semn de protest față de managementul impus de inspectoratul școlar și față de intenția primăriei de sector de evacuare a clădirii istorice în care funcționează liceul.


loading...