Primăria Sectorului 4 cere evacuarea Colegiului „Gheorghe Şincai”. Scandalul uriaş în care elevii sunt prinşi la mijloc

Primăria Sectorului 4 a înregistrat în instanţă o cerere de evacuare a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai". Autorităţile au cerut anterior relocarea pentru a realiza lucrări de consolidare a clădirii, însă s-au lovit de refuzul Consiliului de Administraţie.

08 feb. 2021, 13:49
Primăria Sectorului 4 cere evacuarea Colegiului „Gheorghe Şincai”. Scandalul uriaş în care elevii sunt prinşi la mijloc

Primăria Sectorului 4 cere evacuarea Colegiului „Gheorghe Şincai”. Judecătoria Sectorului 4 urmează să discute solicitarea Primăriei într-o şedinţă ce urmează să aibă loc pe 16 februarie.

Solicitarea de evacuarea a Colegiului „Gheorghe Şincai” a fost înregistrată joi, 4 februarie,  de Primăria condusă de Daniel Băluţă. Primarul Sectorului 4 nu a făcut comentarii cu privire la procesul aflat în desfăşurare, notează Hotnews.

Citeşte şi: Daniel Băluţă dă în judecată Colegiul Gheorghe Şincai. Anunţul făcut de primarul Sectorului 4

Între timp, conducerea colegiului a fost schimbată în urmă cu 10 zile, în condiţiile în care directoarea numită la începutul lunii ianuarie a demisionat. În locul Marietei Popa a fost numită director Luminița Gheorghiu.

Mai mulţi părinţi şi o parte din profesorii de la Colegiul „Gheorghe Şincai” au trimis în luna ianuarie petiţii pentru a opri relocarea unităţii de învăţământ. Oamenii pun la îndoială expertiza din care reiese că imobilul de patrimoniu ce datează din 1928 este încadrat la risc seismic II şi acuză Primăria Sectorului 4 de lipsă de transparenţă.

„Vă asigurăm că între vieţi omeneşti şi clădiri de patrimoniu, nimeni dintre noi nu contestă decizia de a alege vieţile omeneşti. Dar pericolul prăbuşirii zidurilor peste elevii şi profesorii colegiului nu este dovedit de Primăria Sectorului 4, care fie se încurcă în justificări din neştiinţă, fie ne încurcă pe noi cu rea intenţie”, arată în scrisoarea deschisă cei 26 de profesori semnatari, conform Hotnews.

Silvia Mușătoiu, unul dintre profesorii semnatari și fost director de școală până în iunie 2019, a spus că, după ce Consiliul de Adminsitraţie al colegiului a refuzat mutarea, profesorii şi elevii au fost relocați în spațiul de la liceul „Petru Rareș” cei din Colegiul „Mihai Eminescu”, însă acolo lucrările nu au început.

„Nu este un loc preciziat în care ne vor muta. În luna iulie ne-au transmis că trebuie să ne mutăm la Petru Rareș. Acest lucru nu s-a întâmplat, consiliul nostru de administrație (CA) s-a opus predării patrimoniului mobil către nu știm cine, fie către alte școli fie către ei (primăria – n.r.). Predând fără să avem ceva în loc se cheamă că am fi golit școala de mobilier si de arhiva care înseamnă documente. În august au venit din nou cu solicitarea către CA să predăm patrimoniul către direcția de învățământ și pentru că noi nu ne-am mutat la Petru Rareș, s-au mutat cei de la Mihai Eminescu. Numai că la Eminescu, deși clădirea este goală, până la acest moment nu s-a apucat nimeni de lucrări. Putem fi îndreptățiți să credem ca și la noi s-ar fi întamplat acelasi lucru daca am fi cedat”, a spus fosta directoare.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 4 solicită intervenţia ISMB în scandalul de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”