Sorin Cîmpeanu: Şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune

Sorin Cîmpeanu susţine în continuare ideea ca şcolile să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care "situaţia epidemiologică o impune". Referitor la numărul mic de testări pentru depistarea cornavirusului în unităţile de învăţământ, ministrul Educaţiei spune că totul este consecinţa reticenţei părinţilor faţă de testele rapide.

22 mart. 2021, 23:50
Sorin Cîmpeanu: Şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune
Sorin Cîmpeanu: Şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune

Sorin Cîmpeanu susţine în continuare ideea ca şcolile trebuie să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”.

Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele

„Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Educaţiei consideră că în şcoli se respectă regulile de protecţie „mult mai riguros decât în multe alte locuri”.

În ceea ce priveşte copiii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar învaţă în zone necarantinate, ministrul Educaţiei susţine că există un formular oficial care le permite acestora şi părinţilor să meargă la şcoală, indicând punctul e) în secţiunea II a formularului.

„Dacă poţi merge pentru cumpărături sau pentru alte motive, nu văd de ce nu ai putea să mergi la şcoală”, consideră ministrul.

Citeşte şi Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație

Ministrul Educaţiei, despre folosirea testelor rapide în şcoli: Într-o lună şi jumătate am utilizat 19.000 de teste din 1.850.000

Ministrul Educaţiei consideră că numărul mic de testări pentru depistarea COVID-19 în şcoli este consecinţa reticenţei părinţilor faţă de testele rapide folosite în prezent, pe care mulţi le consideră ca fiind invazive.

„Eu susţin utilizarea acestor teste antigen rapide distribuite într-un număr de peste un milion, 1.850.000 în şcoli, sunt părinţi care trebuie să-şi dea acceptul şi care nu-şi dau acceptul pentru că le consideră invazive. Soluţia ar fi utilizarea unor teste non-invazive. Am făcut această propunere. Faptul că s-au utilizat 19.000 de teste din 1.850.000, vreme de mai bine de o lună, deja cred că avem o lună şi jumătate de când sunt distribuite aceste teste şi într-o lună şi jumătate s-au utilizat doar 19.000 de teste este total nesemnificativ. (…) Am avut şi ieri şi astăzi am avut discuţii cu ministrul Sănătăţii pe această temă şi sunt convins că există o concentrare pe acest subiect pentru că, într-adevăr, nu merge. Într-o lună şi jumătate am utilizat 19.000 de teste din 1.850.000 de teste. E clar că ceva nu merge”, a mai precizat ministrul, care a explicat că testele nefolosite în unităţile şcolare pot fi folosite „pentru testarea adulţilor”.

Citeşte şi Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis