Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, primiţi în PNL. Orban: „Vor fi cooptaţi în structurile de conducere”

Foștii lideri ai Pro România, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, au fost primiţi luni în PNL. Premierul Ludovic Orban a declarat că în şedinţa Biroului Executiv al PNL s-a aprobat un protocol de integrare în partid a celor care au fost alături de formaţiune la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului. 

RomaniaTV.net
06 ian. 2020, 13:26
Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, primiţi în PNL. Orban: „Vor fi cooptaţi în structurile de conducere”

Ludovic Orban a anunţat luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, că „am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL”, făcând referire la Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, doi dintre liderii Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului PNL.

„La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul PNL a explicat şi decizia luată. 

„Deci PRO România a fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD, după care a rămas alături de PSD şi a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, practic, pot să le spun colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD şi decizia lor a fost categorică de a susţine Guvernul PNL şi nu numai atâta, pentru că noi am purtat discuţii şi nu am făcut niciun secret din asta (…) Au luat această decizie de a fi alături de PNL şi de partea, să spun, sănătoasă a mediului politic şi nicidecum să rămână rătăciţi pe la uşile PSD… Aşa cum sunt alţii. Ca atare, e un pas normal, atât domnul rector Sorin Câmpeanu, care este o personalitate deosebită în domeniul educaţiei, cât şi Daniel Constantin, care a fost minstru al Agriculturii, şi alţi colegi, Mircea Banias, şi alţi parlamentari sunt practic începând de astăzi colegii noştri”, a mai spus Orban.

Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială au demisionat din Pro România, invocând tendinţa de schimbare a idealurilor şi doctrinei partidului.