Sorin Cîmpeanu spune care este rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare al şcolilor

Sorin Cîmpeanu a explicat care este rata de infectare luată în calcul pentru stabilirea modului e funcţionare al şcolilor. Reamintim că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică.

01 sept. 2021, 12:25
Sorin Cîmpeanu spune care este rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare al şcolilor

Sorin Cîmpeanu a declarat că rata de infectare cu noul coronavirus luată în calcul pentru modul de funcţionare al şcolilor în următoarea săptămână va fi cea din ziua de vineri.

Sorin Cîmpeanu: Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni

„Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni, ziua de vineri. În ziua de vineri fiecare şcoală va şti cum funcţionează întreaga săptămână. Doar ziua de vineri. A doua condiţie este că rata de infectare va fi cea disponibilă pe site-ul DSP. Aceea este cea oficială. Chiar dacă vor fi şi alte entităţi, printre care şi Ministerul Educaţiei, care pentru o corectă şi o completă informare vor afişa pe site, referinţa este rata de infectare afişată de DSP pentru localitatea respectivă în ziua de vineri”, a precizat ministrul la o conferinţă de presă.

Citeşte şi Cum începe noul an universitar. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ce se întâmplă dacă apare un focar COVID într-o şcoală

Ministrul Educaţiei a declarat că în cazul în care apare un focare covid, există posibilitatea de a se sista cursurile nu numai la nivel de clasă, ci şi la nivel de şcoală. Potrivit ministrului, decizia de trecere a întregii unităţi de învăţământ în online aparţine Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar.

“Există şi această situaţie acoperită, ţine de ancheta epidemiologică realizată de către DSP. Se poate lua decizia, sunt abilitaţi cei de la DSP să ia decizia împreună cu Inspectoratul Şcolar de trecere în online a întregii unităţi de învăţământ. Nu există generalizare. Situaţia va fi apreciată de către DSP împreună cu Inspectoratul Şcolar şi conducerea şcolii.

La apariţia unor focare, există posibilitatea, în ordinul comun, de decizie nu numai la nivel de clasă, ci la nivel de şcoală”, a explicat Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

Citeşte şi Noi reguli pentru deschiderea şcolilor. Ce prevede Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii – DOCUMENT