Sorin Cîmpeanu vrea amânarea concursurilor pentru posturile de directori în școli. Anunțul făcut de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu spune că va propune luni Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, aşa cum prevedemetodologia aflată în dezbatere publică.

12 iun. 2021, 16:36
Sorin Cîmpeanu vrea amânarea concursurilor pentru posturile de directori în școli. Anunțul făcut de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu vrea amânarea concursurilor pentru posturile de directori în școli. Guvernantul a adăugat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

Sorin Cîmpeanu vrea amânarea concursurilor pentru posturile de directori în școli. Anunțul făcut de ministrul Educației

„Am discutat şi despre organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivel naţional. Această metodologie, la nivel de proiect, se află în dezbatere începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie.

Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din nord-vest, reprezentanţilor primarilor, sindicatelor şi, punând în balanţă argumentele pro şi contra, plusurile şi minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9,00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă făcută sâmbătă la Iaşi.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Şcolile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie. Examenul de Evaluare Națională 2021 se mută după Bacalaureat
 

Profesorii nu mai trebuie să fie membri ai Corpului național de experți în management educațional ca să poată participa la concursurile pentru inspectori școlari și directori de școli, potrivit textului final al Ordonanței de Urgență (OUG) obținut de Edupedu.ro. OUG a fost aprobată joi de Guvern și vizează organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere în școli și inspectorate, în condițiile în care contractele de management încetează de drept înainte de începutul noului an școlar (2021-2022).

Promovarea candidaților înscriși la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar, director al casei corpului didactic, precum și pentru ocuparea funcţiilor de conducere, îndrumare şi de control din inspectoratele şcolare se poate face doar in condițiile în care aceștia au obținut minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba de interviu.

Citește și: Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis
 

 


loading...