Sorin Constantinescu, milionarul român care s-a supărat pe „conservele BMW” şi şi-a luat Dacia Duster, anunţul momentului în accidentul din Vama Veche

Accidentul de la 2 Mai a cutremurat o țară întreagă, în contextul în care doi tineri și-au pierdut viața. Sorin Constantinescu, întrebări esenţiale care explică tragedia.

25 aug. 2023, 14:18
Sorin Constantinescu, milionarul român care s-a supărat pe „conservele BMW” şi şi-a luat Dacia Duster, anunţul momentului în accidentul din Vama Veche

Milionarul Sorin Constantinescu pune o întrebare esențială, în cazul tragediei petrecute la 2 Mai. Un tânăr de doar 19 ani s-a urcat drogat la volan și a lovit un grup de opt tineri. „De unde avea acesta, la 19 ani, bani de droguri și mașină?”

Tragedie pe litoral. Un şofer drogat a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche. Doi tineri au murit și trei a fost răniți. Sorin Constantinescu ridică însă o problemă de fond în acest caz.

„Bună dimineața, prietenii mei! În această dimineață, când m-am trezit, am citit cu stupoare despre acest accident îngrozitor care a avut loc pe 2 mai pe litoralul românesc. Opt tineri erau pe carosabil. O mașină a venit și i-a spulberat. Doi dintre ei au murit.

Detaliul care aruncă în aer ancheta accidentului. Tatăl lui Sebi, tânărul mort la 2 Mai, a găsit o cameră GoPro în borseta fiului său: „Se aude tot!”. Pe cine a sunat şoferul drogat după impact
Am înțeles că unul de 19 și unul de 21 de ani. Este îngrozitor. Se întâmplă în fiecare zi. Vești negative despre litoralul românesc. Ba enterocolită, ba toxiinfecție, ba mâncare expirată, ba s-au bătut cu jandarmii…

A fost prins cel care a intrat în grupul de opt tineri în această dimineață, la ora 5.25, pe șosea. Este un tânăr care conducea o mașină la 19 ani și care avea consumate toate drogurile posibile, inclusiv cocaină, care este un drog foarte scump.

Aș fi foarte curios dacă cineva știe sau dacă autoritățile ar putea să ne spună ce surse avea acest tânăr la 19 ani sau ce job avea. Poate era un IT-ist strălucit, poate că a avut o afacere de succes, începută la 16 ani, ca să consume cocaină, un drog foarte scump, și să conducă o mașină la 19 ani.

Sunt foarte, foarte curios. Dar din experiența mea personală, pot spune că 99% a avut bani de la părinți. Părinții i-au dat bani, i-au cumpărat o mașină, i-au dat bani pentru droguri și aici se ajunge. De aceea vă spun și de aceea subliniez că foarte, foarte importantă, esențială și vitală educația părinților și modul în care îi controlezi și îi educi și le controlezi anturajul.

Un tânăr de 19 ani care nu are minte. Bărbații se maturizează la 30 de ani, femeile la 25 de ani. Și-a distrus viața, va petrece 20 de ani în închisoare pentru că a comis infracțiuni grave: fugă de la locul accidentului, conducerea sub influența substanțelor, omor din culpă. Va petrece mult timp în închisoare de acum încolo.

Acest om și-a distrus viața, a distrus niște familii. Copiii sunt morți. Asta înseamnă părinți care nu au grijă de copiii lor, care le dau bani la 18 ani și le cumpără mașini, le dau bani pentru droguri, pentru distracții.  Aici se ajunge. Familii distruse, copii morți, băgați în pământ.

Aceasta este situația. De aceea vă spun, mare, mare grijă cu educația copiilor, oameni buni, controlați-le anturajul!”, spune Sorin Constantinescu într-un clip pe TikTok.

Celebrul milionar, Sorin Constantinescu, dă de pământ cu șoferii de BMW: „Umblați cu toate conservele, cu un BMW obosit ca să vă vadă foștii colegi de la liceu. Lăsați fățărnicia și show-off-ul!”

Cunoscutul om de afaceri din România, Sorin Constantinescu, a avut un răspuns extrem de dur pentru cei care l-au criticat pentru faptul că a lăudat „prea mult” o Dacia Duster. Milionarul a fost acuzat că ar fi fost plătit de companie să facă un review atât de bun. În acest sens acesta a transmis un mesaj contestatarilor săi.

Omul de afaceri și-a prezentat în urmă cu o zi Dusterul, pe benzină, cu un motor de 1.5 litri și 150 de cai putere.

Citește și: Ei sunt noii prezentatori de la iUmor, în locul lui Dan Badea și Șerban Copoț. Emi și Cuza, gazdele sezonului 15

„Ieri v-am prezentat un Duster și am primit foarte multe comentarii răutăcioase că aș lua bani de la Dacia. M-am amuzat, nu m-am supărat. N-am luat nici un ban de nicăieri. Voiam doar să vă arăt că o mașină nouă, bună, românească este mult mai bună decât o conservă ordinară din occident de 15-20 de ani care îți pune viața în pericol, atât ție cât și familiei tale. România este țara din Europa cu cele mai multe accidente mortale pentru că umblăm cu toate conservele, în loc să luăm o mașina românească. Poate să nu fie nouă, de doi trei ani, dar în stare bună. Noi preferăm să ne luam un BMW obosit de 15-20 de ani ca să ne vadă foștii colegi de la liceu sau gagică ori mama cât de realizați suntem noi și cu ce BMW umblăm noi,” spune Sorin Constantinescu.

Milionarul român spune de asemenea că este falsă impresia că cel cu BMW are bani mai mulți decât cel cu Dacia, iar asta se poate demonstra foarte ușor. Un BMW vechi de 15 ani nu poate să coste la fel de mult ca o Dacie nouă.

„Au fost controale anul trecut care au oprit mașini pentru controale tehnice. 35% dintre mașini, deși aveau ITP-ul făcut nu corespundeau tehnic și erau un pericol public. De-aia se întâmplă așa multe accidente în România, pentru că oamenii își cumpără piese de la fel de fel de dezmembrări, iar mașina aia a umblat deja 10-20 de ani și își omoară familia sau copiii, doar ca să arate el că e bogat și ce BMW sau Golf și-a cumpărat el. Asta e problema cea mai mare. 90% din parcul auto din România e mai vechi de 10 ani. România are, după bulgari, țara cu cea mai ridicată medie a vârstei autoturismelor: în jur de 16 ani. E îngrozitor. Anul trecut, din patru mașini cumpărate, doar una a fost nouă și trei la mâna a doua. Lăsați fățărnicia și show-off-ul. Dacă ești la volanul unui BMW de 20 de ani nu înseamnă că ești mai bogat decât cel care conduce o Dacie. Nici vorbă, e mult mai ieftin un BMW de 20 de ani, decât o Dacie. Aud pe foarte mulți, îi văd la semafor pe unii cu câte un BMW de 3000 de euro că îi strigă unuia cu o Dacie de 15 000, că ai grijă că te fac. Lăsați astea la o parte, nu mașina face omul, luați-vă o mașină bună care să dea siguranță familiei voastre. Eu de când mi-am luat Dacia asta, am umblat o săptămână doar cu ea și sunt foarte mulțumit. Eu am deja opt mașini, dar cu Dacia sunt fericit, nu am nici o problemă, nu mă simt deloc sărac în trafic”, a explicat Sorin Constantinescu.