Sorin Frunzăverde: Finanţarea campaniei electorale de la bugetul de stat trebuia gândită mai demult

Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat marți într-o conferință susținută la Reșița că finanțarea campaniei electorale de la bugetul de stat, care este modelul german, trebuia făcută cu mult timp înainte. Și asta pentru a nu lasa loc unor alte cheltuieli ce presupun, în multe cazuri, și o serie de nereguli.

RomaniaTV.net
17 feb. 2015, 14:14
Sorin Frunzăverde: Finanţarea campaniei electorale de la bugetul de stat trebuia gândită mai demult

„Tot așa, trebuia să adoptăm sistemul german de vot și pentru Parlament, și pe liste și uninominal. Din nefericire, tot cu votul Parlamentului și cu Traian Băsescu președinte și la presiunea unor oameni politici care în prezent spun că sistemul nu este bun, acest pseudonominal, a fost creat un sistem de vot, aș spune, penibil, care a mărit semnificativ numărul de parlamentari. Un sistem de vot pe care vocile ce l-au susținut clamează ca acum să fie desființat”, a afirmat vicepreședintele PNL, potrivit Agerpres.

Citește și: Frunzăverde: România are nevoie de o altă Constituţie, care să fie adecvată acestui moment

Potrivit liderului PNL, cu acest sistem de vot, prin care niște oameni care nu au avut nimic în comun cu politica, dar care au acumulat o anumită notorietate, a fost decredibilizat Parlamentul ca și instituție.

Citește și: Sorin Frunzăverde: Sunt mason, dar nu primesc ordine. Este o organizaţie specifică lumii libere

„Este cel mai mare necaz pe care ni l-a adus regimul ultimilor zece ani, la care se adaugă tăierea pensiilor, a salariilor, vrajba politică, haosul administrativ, pentru că am guvernat prin ordonanțe de urgență, prin prestații de multe ori penibile ale conducerii acestei instituții, prin modul în care celelalte instituții ale statului au tratat Parlamentul și, în fine, prin această lege, care a suplimentat numărul parlamentarilor. Niciunde în lume nu se întâmplă lucrul acesta. M-am opus și atunci acestei legi, când a fost elaborată, așa cum m-am opus, încă din 2010, și tăierii pensiilor și salariilor”, a adăugat Frunzăverde.