Sorin Frunzăverde: Sunt mason, dar nu primesc ordine. Este o organizaţie specifică lumii libere

Sorin Frunzăverde, propus recent la şefia Ministerului de Interne de către Crin Antonescu, a recunoscut, în cadrul unui interviu, că este mason.

RomaniaTV.net
06 feb. 2014, 11:42
Sorin Frunzăverde: Sunt mason, dar nu primesc ordine. Este o organizaţie specifică lumii libere

Într-un interviu pentru Mediafax, vicepreşedintele PNL, fost lider PDL, a recunoscut faptul că este mason, dar a specificat că organizaţia din care face parte este „specifică lumii libere”, care s-a ridicat împotriva regimurilor absolutiste, iar în această calitate nu primeşte ordine de la nimeni.

„Am recunoscut acest lucru. Masoneria, până la urmă, nu vă supăraţi, dacă tot discutăm subiecte de acest gen, masoneria este o organizaţie specifică lumii libere. Este o organizaţie care de-a lungul timpului s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că aici am putea găsi explicaţia unei stări de disconfort”, a mai comentat vicepreşedintele PNL.

El a mai susţinut că apartenenţa la masonerie nu are nicio legătură cu statutul de membru de partid. „Nu are nicio legătură şi cu atât mai mult, nu primesc comenzi de la nimeni, să fim serioşi. În organizaţiile libere nu se dau comenzi. Comenzi se dau în alt tip de organizaţii”, a mai susţinut Frunzăverde.

În martie 2013, preşedintele Traian Băsescu declara că l-a surprins plecarea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, adăugând că nu se pune problema ca acesta să aducă liberalilor acces la Serviciile de informaţii, ci eventual o susţinere a Masoneriei, deoarece şi el, şi Sorin Frunzăverde, sunt pe ‘linia asta”.

VEZI SI:

Sorin Frunzăverde, propus ministru de Interne în cadrul PNL