Sorin Frunzăverde, instalat pe scaunul de vice al PNL. Vezi cine s-a opus

Sorin Frunzăverde a fost ales, sâmbătă, la Congresul PNL, în funcţia de vicepreşedinte al PNL, cu o largă majoritate de voturi, fiind înregistrate şi patru voturi "împotrivă", precum şi nouă abţineri.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 08:41
Sorin Frunzăverde, instalat pe scaunul de vice al PNL. Vezi cine s-a opus

Propunerea privind alegerea fostului democrat-liberal în funcţia de vicepreşedinte al PNL a fost supusă votului delegaţilor la congres de către preşedintele partidului, Crin Antonescu.

Antonescu a declarat că nu este nevoie de o prezentare a lui Sorin Frunzăverde, pentru că nu e nevoie şi nici de un laudatio, pentru că nu intră în Academie. El a mai spus că face această propunere cu convingerea că şi cei care ar mai avea o îndoaială se vor convinge că Sorin Frunzăverde este „unul de-ai noştri”.

Pentru cooptarea lui Frunzăverde în BPC s-au înregistrat 4 voturi „împotrivă” şi 9 abţineri, fostul democrat-liberal devenind astfel cel de-al 16-lea vicepreşedinte al PNL.

Potrivit Mediafax, deputatul Ludovic Orban este unul dintre cei patru liberali care au votat împotriva alegerii lui  Frunzăverde în funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Ulterior, acesta şi-a motivat gestul, la un post de televiziune, prin faptul că întodeauna a fost împotriva migraţiei politice.

După ce a fost ales în funcţia de vicepreşedinte, Sorin Frunzăverde s-a adresat participanţilor la congres, spunând că este onorat pentru modul în care a fost primit în partid.

„Sunt onorat că am devenit membru PNL, pentru modul în care am fost primit la acest congres extraordinar şi special. Mă bucur că mi-aţi acordat ocazia să mă alătur acţiunii politice de dreapta pe care PNL a promovat-o cu consecvenţă de-a alungul anilor. Demersul meu a fost posibil pentru că astăzi congresul PNL a acceptat ca eu să fiu membru PNL şi să fac parte din conducere”, a afirmat Frunzăverde.

El a mai spus că înscrierea sa în PNL a fost posibilă şi datorită colaborării bune pe care a avut-o cu filiala Caraş-Severin a PNL.

PSD, PNL şi PC s-au reunit, sâmbătă, la Romexpo, în congrese la care urmează să adopte rezoluţii privind necolaborarea cu PDL şi Traian Băsescu şi să oficializeze tandemul Victor Ponta – premier şi Crin Antonescu – preşedinte, pentru acest an electoral.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea „prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL”.

Ponta a arătat că o altă rezoluţie se referă la participarea PSD în alegerile sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la funcţia de preşedinte şi a unui candidat la cea de prim ministru. „Este o rezoluţie care va fi adoptată de către Congresul PSD, eu vorbesc în numele PSD, dar vor fi şi în Congresele PNL şi PC. Una dintre cele trei rezoluţii prevede categoric că PSD, vorbesc în numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL. Fiind votată de către Congres, are valoare statutară, pentru că numai Congresul poate să schimbe. Dacă-l va schimba vreodată, eu nu cred”, a precizat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că o altă rezoluţie care va fi adoptată de Congresul PSD se referă la participarea în alegeri sub forma USL, atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare şi prezidenţiale. „Este o rezoluţie precedentă în sens logic celei prin care desemnăm un candidat la funcţia de preşedinte şi un candidat prim-ministru. Dacă n-am fi stabilit că mergem împreună nu-şi avea sensul o asemenea desemnare”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că rezoluţia care va fi adoptată, sâmbătă, la Congresul PSD privind interzicerea colaborării cu PDL şi cu Traian Băsescu vizează, de asemenea, necolaborarea cu Mihai Răzvan Ungureanu.

La Congresul PNL, pe lângă adoptarea rezoluţiilor privind politica de alianţe în planul administraţiei locale, în Parlament şi în Guvern şi a celei privind desemnarea candidaţilor USL pentru preşedinţia României şi pentru funcţia de premier, este supusă votului propunerea de cooptare a lui Sorin Frunzăverde în funcţia de vicepreşedinte al PNL.

Congresul PC are pe ordinea de zi şi propuneri de modificare a Statutului partidului, aprobarea numirii preşedintelui Consiliului Naţional al Partidului Conservator, precum şi prezentarea candidaţilor PC.

Cele trei congrese separate ale PSD, PNL şi PC sunt urmate, la ora 13.30, de Mitingul Uniunii Social Liberale. Pe ordinea de zi a acestei reuniuni, la care sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de reprezentanţi ai celor trei partide, figurează prezentarea rezoluţiilor adoptate de congresele celor trei formaţiuni ale USL şi discursuri ale liderilor PSD, PNL şi PC şi primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, susţinut de USL pentru un nou mandat.

„Acest miting este pentru susţinerea lui Victor Ponta ca prim-ministru şi pentru susţinerea lui Crin Antonescu ca şi candidat la preşedinţia României”, a explicat, vineri, secretarul general adjunct al PDL, Dan Mihalache. La acest amplu eveniment vor participa şi toţi candidaţii USL la Consiliile Judeţene şi la primăriile reşedinţelor de judeţ, deşi lansarea candidaţilor PNL a fost amânată pentru luna mai.

Printre primăriile unde nu s-a stabilit încă cine va candida se află şi sectoarele 2 şi 6 ale Capitalei.

Până în prezent, USL a anunţat candidaturile lui Andrei Chiliman, din partea PNL, la Sectorul 1, Cristian Popescu Piedone, din partea PC, la primăra Sectorului 4 şi Marian Vanghelie, din partea PSD, la Sectorul 5. Tot din partea PSD va candida Robert Negoiţă, la Sectorul 3.