Sorin Frunzăverde: Mişcarea Populară va deveni realitate în martie

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, pentru "Gândul", că, în opinia sa, "în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală", transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 19:05
Sorin Frunzăverde: Mişcarea Populară va deveni realitate în martie

„În opinia mea, în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală”, a spus Frunzăverde.

În viitoarea alianţă s-ar regăsi alături de PDL, PNŢCD, partid făcând parte din aceeaşi familie europeană – PPE, ecologiştii, dar şi UNPR, potrivit unor surse democrat-liberale.

Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a declarat, pentru „Gândul”, că au existat discuţii cu pedeliştii conduşi de Emil Boc pe această temă, însă negocierile nu s-au finalizat.

„Am avut o întâlnire, dar negocierile nu s-au finalizat. Nu se pune problema unei fuziuni, ci a unei alianţe electorale, posibil chiar a unei alianţe politice”, a declarat Pavelescu.

Spre deosebire de Frunzăverde, prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marţi seară, într-o emisiune la TVR Info, că arhitectura Mişcării Populare va fi definită după alegerile locale, „când fiecare partid va deconta un anumit rezultat”.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse politice.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor Mediafax, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.