Sorin Grindeanu a avut o întâlnire cu preşedintele Franţei. Ce a discutat premierul cu Hollande

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, la Bruxelles, că s-a întâlnit cu președintele Franței, Francois Hollande, cu care a avut o discuție legată "și de situația la zi a ceea ce este în România".

RomaniaTV.net
09 mart. 2017, 16:47
Sorin Grindeanu a avut o întâlnire cu preşedintele Franţei. Ce a discutat premierul cu Hollande

„Sunt lucruri ce țin de discuții care poate, de multe ori, sunt mai mult informale. (…) A fost o discuție legată și de situația la zi a ceea ce este în România. Am prezentat situația noastră, am apreciat sprijinul pe care Franța ni-l acordă și ni l-a acordat în toți acești ani și ne dorim întărirea parteneriatului pe care l-am avut și îl avem cu Franța”, a afirmat premierul.

El a precizat că, în marja reuniunii PES, a avut discuții și cu premierul Italiei, premierul Cehiei, ministrul de externe al Luxemburgului, premierul Suediei.

„Au fost discuții privind agenda bilaterală dintre țările noastre cu cancelarul Austriei, precum și ceea ce susține fiecare dintre noi legat de politica comună a Comisiei Europene. În perioada imediat următoare, cu fiecare dintre dânșii, cu Austria, cu fiecare din aceste țări, cu Italia, cu Suedia, cu toate celelalte, vom avea întâlniri bilaterale”, a adăugat Grindeanu.