Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre varianta candidaților PSD-PNL în tandem la alegeri! „Un partid să aibă funcția de președinte, iar celălalt cea de premier”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că la alegerile din acest există varianta ca PSD și PNL să candideze în tandem, însă nu este exclusă nici opțiunea ca fiecare partid să candideze separat.

30 ian. 2024, 23:08
Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre varianta candidaților PSD-PNL în tandem la alegeri! „Un partid să aibă funcția de președinte, iar celălalt cea de premier”
Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre varianta candidaților PSD-PNL în tandem la alegeri! Mai mult, șeful de la Transporturi a subliniat că există posibilitatea ca unul

Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre varianta candidaților PSD-PNL în tandem la alegeri! Mai mult, șeful de la Transporturi a subliniat că există posibilitatea ca unul dintre partide să aibă funcția de președinte, iar celălalt să aibă funcția de prim-ministru.

Citește și Sorin Grindeanu, despre candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale: ”Dacă vrei să fii candidatul PSD trebuie să vii la partid”

Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre varianta candidaților PSD-PNL în tandem la alegeri!

„Toată lumea își dorește, și a văzut în acești doi ani, că România a furnizat stabilitate, a fost un partener serios prin acest tandem. Cred că ar trebui să continue și principala cheie prin care trebuie să privim alegerile din 2024 este aceasta a stabilității. Când faci lucruri care ar schimba o ordine firească trebuie să prezinți că așa e onest, să le spui cetățenilor că vrei să faci alegerile A cu B, fiindcă Coaliția s-a gândit așa și asta e oferta pentru români. Poate un candidat comun la prezidențiale, de ce excludem acest lucru. Trebuie spus acest lucru direct și transparent și trebuie discutate de la primele alegeri până la ultimele, în cadrul Coaliției și după ce ajungem la un plan acceptat să îl prezentăm românilor”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi24. 

De asemenea, Sorin Grindeanu a subliniat că nu este adeptul unor liste comune la alegerile din acest an.

„Nu exclud ca funcțiile să fie în tandem. Am văzut sondajele. Am văzut că majoritatea este PSD-PNL, nu există alt tip de majoritate, noi nu facem majorități cu AUR sau Șoșoacă. La fel am văzut și la colegii de la PNL. Eu cred că toate aceste lucuri trebuie făcute înainte de europarlamentare și prezentat cap coadă, să venim cu aceste lucruri în această primăvară. Vorbim de familii politice europene diferite. Nu putem să amestecăm foarte mult lucrurile, dar putem discuta de variante care să ducă mai departe această stabilitate. Nu sunt adeptul unor liste comune. Cred că fiecare trebuie să candideze și să-și maximizeze pe propriul bazin electoral procentele”, a mai spus ministrul.

Întrebat dacă este luată în calcul varianta ca un partid să aibă funcția de președinte, iar celălalt funcția de prim-ministru, ministrul Grindeanu a răspuns: „Poate fi o variantă. Mai e o variantă ca fiecare să candideze separat, în sensul că vom avea doi candidați la funcția de președinte, unul propus de PSD, unul propus de PNL și vedem cine câștigă sau putem avea un singur candidat comun. Nu văd altă variantă. Poate să fie o variantă de acest tip. Mi se pare mai important să nu discutăm aceste scenarii decât direct și onest după ce le discutăm fiecare în cadrul partidului său și în Coaliție și dacă se ajunge la un numitor comun să le prezentăm românilor onest”.

Citește și Sorin Grindeanu, despre candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei din partea PSD: ”Nu poate fi Bucureștiul un caz special față de celelalte candidaturi”