Sorin Grindeanu anunţă demararea licitaţiei pentru construcţia autostrăzii Buzău – Focşani

Construcţia autostrăzii Buzău - Focşani intră în faza de licitaţie, odată cu transmiterea în sistemul de achiziţii publice - SICAP a anunţului de participare pentru construcţia tronsoanelor 1 şi 4, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

01 feb. 2022, 13:29
Sorin Grindeanu anunţă demararea licitaţiei pentru construcţia autostrăzii Buzău – Focşani

Construcția autostrăzii Buzău – Focșani intră în faza de licitație, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunțul de Participare la licitația pentru construcția tronsoanelor 1 si 4.
-Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău – Vadu Pașii
-Tronsonul 4 (10, 94 km): Mândrești Munteni – Focșani Nord”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Autostrada Buzău – Focșani este una din secțiunile Autostrăzii Moldova (A7) și face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3). Cele două tronsoane vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanțare prin PNRR, a mai transmis ministrul Transporturilor.

Documentatia pentru Tronsoanele 2 si 3 este la ANAP, pentru verificare şi urmează ca în cel mai scurt timp să fie transmis spre SICAP anunțul de participare pentru acestea. Este vorba despre
– Tronsonul 2: (30,80 km): Vadu Pașii – Râmnicu Sărat
– Tronsonul 3: (36,10 km): Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni

Citeşte şi: Nicolae Ciucă anunţă aprobarea în Guvern a indicatorilor economici pentru Autostrada Moldovei, care va lega Buzăul de Focşani, în valoare de peste 7 miliarde de lei

Întregul proiect al Autostrăzii Buzău- Focșani are valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanțat prin PNRR și este prevăzut în Master Planul de Transport General. La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău – Focșani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km.

Citeşte şi: A fost deschisă circulaţia pe lotul Târgu Mureş – Ungheni din A3. România are acum aproape 950 de km de autostradă

Premierul Nicolae Ciucă anunţat săptămâna trecută, în şedinţa de Guvern, că se aprobă indicatorii economici pentru autostrada Moldovei, care va lega Buzăul de Focşani, a cărei valoare ajunge la 7 miliarde de lei.

”Un obiectiv la fel de important este investiţia de mult aşteptată, şi anume aceea a demarării proiectului pentru autostrada Moldova”, a spus premierul Ciucă în şedinţa de Guvern.

Vorbim de o lungime de peste 82 de km, 41 de poduri, pasaje şi viaducte, şase noduri rutiere, parcări şi spaţii de servicii şi tot ceea ce este necesar acestui proiect.