A fost deschisă circulaţia pe lotul Târgu Mureş – Ungheni din A3. România are acum aproape 950 de km de autostradă

Ministerul Transporturilor a anunţat luni deschiderea circulaţiei pe autostrada Târgu Mureş - Ungheni, care este un tronson al autostrăzii Transilvania.

06 dec. 2021, 19:54
A fost deschisă circulaţia pe lotul Târgu Mureş – Ungheni din A3. România are acum aproape 950 de km de autostradă

După ce autostrada Târgu Mureş – Ungheni a fost dată în trafic, municipiul Târgu Mureş va avea o legătură modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeş şi Alba Iulia, precum şi cu frontiera de vest a României. Acest lucru va scurta timpii de deplasare şi va creşte gradul de siguranţă rutieră.

„Vreau rezultate, nu festivism”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a anunţat încă de săptămâna trecută deschiderea acestui sector de drum de mare viteză.

Potrivit Agerpres, ministrul Transporturilor a amintit că, în data de 20 decembrie, urmează să se deschidă circulaţia şi pe noul drum de legătură dintre Podul Prieteniei, Vama Giurgiu şi DN15.

Autostrada Târgu Mureş – Ungheni, aproape 10 kilometri construiţi cu peste 190 de milioane de lei

Proiectul autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni a implicat construirea unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km şi a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km.

Citeşte şi: Când ajunge România la 1.000 de kilometri de autostradă. Sorin Grindeanu: „Există şansa să semnăm contracte de 10 miliarde de euro, record absolut”

Drumul de legătură porneşte de la Târgu Mureş şi face joncţiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.

Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit ordinul de începere pentru execuţie în data de 22 iulie 2020, iar, potrivit contractului, lucrările trebuiau finalizate în februarie 2022.

Valoarea proiectului este de 192,06 milioane de lei fără TVA, iar contractul a fost semnat în data de 29 mai 2020.

Perioada de de garanţie a lucrărilor este de 9 ani. Contractul a prevăzut inclusiv construcţia a 3 poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri şi pasaje pe autostradă şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă.

La ora actuală, în România se circulă pe 947,6 km de autostradă.

Citeşte şi: CNAIR a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru secţiunea 3 din Autostrada Sibiu-Piteşti