Sorin Grindeanu anunţă startul modernizării porturilor Brăila şi Galaţi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a semnat două contracte care vizează modernizarea porturilor Brăila şi Galaţi. În ambele cazuri, termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023.

07 dec. 2022, 12:51
Sorin Grindeanu anunţă startul modernizării porturilor Brăila şi Galaţi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că porturile Brăila şi Galaţi vor fi modernizate. „Am semnat astăzi două contracte de finanţare de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăţi capacitatea operaţională a celor două porturi”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a precizat că Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internaţional de mărfuri.

„Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare.

Lucrările care trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive)”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Podul Brăila, de peste Dunăre, NU va fi gata în 2022. Acuzații grave la adresa constructorului

 

Şi portul Galaţi va fi modernizat.

„Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou, ceea ce va permite creșterea cu aproximativ 48.000 tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri , reducerea timpilor de încărcare/ descărcare, creșterea siguranței în timpul operațiunilor portuare.

Citeşte şi: Inaugurarea Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila ar putea fi anulată. Constructorul a cerut un nou termen de finalizare

Lucrările trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului 2023 și vizează: reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală”, a mai precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.