Podul Brăila, de peste Dunăre, NU va fi gata în 2022. Acuzații grave la adresa constructorului

Podul Brăila, promis de ani de zile că va fi gata „în curând", va fi încheiat abia în 2023. 

21 nov. 2022, 21:11
Podul Brăila, de peste Dunăre, NU va fi gata în 2022. Acuzații grave la adresa constructorului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), din subordinea Ministerului Transporturilor (MT), condus de către Sorin Grindeanu (PSD) susține că Podul peste Dunăre nu va fi gata nici în 2022.

Potrivit companiei de stat, vinovat pentru întârziere este constructorul italian.

„Constructorul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila și-a luat angajamentul public de mai multe ori ca până la finalul acestui an se va putea circula pe pod între județele Brăila și Tulcea.

Din păcate, ritmul de lucru și mobilizarea lasă încă de dorit, ceea ce face ca terminarea lucrărilor la acest obiectiv să fie în întârziere, deși termenul contractual de finalizare era sfârșitul anului 2021.

Precizăm că în acest moment nu sunt finalizate nici lucrările de construcție a podului propriu-zis, iar cele de la drumurile de legătură sunt la un stadiu fizic de aproximativ 40%”, a transmis CNAIR, printr-un comunicat.

Podul Brăila, un proiect impresionant pe hârtie

Compania din Italia, care ar fi mințit românii, a promis să dea în trafic până la finele acestui an podul și aproximativ 11 kilometri din drumurile de legătură.

Podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, este un proiect de infrastructură unic în România, cel mai mare proiect de infastructură rutieră de după 1989 în România.

Podul Brăila este al doilea din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale (1.120 metri) și al lungimii (1.974 metri). Pilonii podului au o înălțime nu mai puțin de 192 de metri.