Sorin Grindeanu: De 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut

Sorin Grindeanu a declarat că a aflat o informaţie de "Cartea Recordurilor", şi anume faptul că de 13 de ani se lucrează la Centura Tecuci.

04 dec. 2021, 23:32
Sorin Grindeanu: De 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut

”Zici că e centura Parisului”, a spus ministrul Sorin Grindeanu, care anunţă că lucrarea va fi prima monitorizată cu drone.

”Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut”, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, Sorin Grindeanu.

Ministrul spune că a fost informat că termenul de finalizate e mai 2022. ”I-am informat, la rândul meu, că pe proiectul pe care l-am anunţat – de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct – primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului este ăsta. Asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului”, a mai declarat ministrul.

Sorin Grindeanu: Dacă eliminăm taxa de pod de la Cernavodă – Feteşti trebuie acoperit un minus de 30 milioane euro în bugetul CNAIR

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a spus că săptămâna viitoare proiectul ce prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă – Feteşti va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului.

„Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR”, a afirmat ministrul, precizând că suma va trebui alocată de la bugetul de stat. Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați PNL și zace în Parlament din 2018.

„E în Parlament, chiar vine săptămâna viitoare pe ordinea de zi, eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti. Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR. Nu vreau să facem pe repede înainte, dar vom face o analiză. Dacă e bine, da. Dacă eliminăm, bugetul de stat trebuie să vină către CNAIR să acopere acest minus de 30 de milioane. Nu vreau să văduvim bugetul CNAIR”, a declarat sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai spus că analiza trebuie să ţină cont de toate aspectele şi să nu lase CNAIR cu mai puţini bani.

„Nu mai vrem taxă de drum, ok, dar atunci trebuie să vedem care sunt veniturile care vin către CNAIR”, a mai afirmat Grindeanu.

Citeşte şi Sorin Grindeanu, nemulţumit de infrastructura rutieră: „Fac şapte ore până acasă. Asta dacă nu prind un accident”

 


loading...