Sorin Grindeanu despre comasarea alegerilor: „Trebuie să venim în fața cetățenilor și să le spunem ceea ce ne propunem”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit și despre scenariul comasării alegerilor. Acesta a subliniat că nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

09 feb. 2024, 12:42
Sorin Grindeanu despre comasarea alegerilor: „Trebuie să venim în fața cetățenilor și să le spunem ceea ce ne propunem”
Sorin Grindeanu despre comasarea alegerilor: „Trebuie să venim în fața cetățenilor și să le spunem ceea ce ne propunem”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost astăzi prezent la o conferință de presă, care a avut loc după verificările lucrărilor de la Varianta Ocolitoare Timișoara. În acest context, ministrul a discutat și despre scenariul comasării alegerilor. Acesta a explicat că nu a fost luată o decizie până în acest moment, însă vor avea loc noi consultări în cadrul coaliției de guvernare săptămâna viitoare.

Citește și: Test de IQ! Doar adevăratele genii cu ochi de șoim găsesc pasărea diferită din imagine

Mai mult de atât, Sorin Grindeanu a mai subliniat importanța transparenței față de cetețenii români. El este de părere că este necesar ca Executivul să vină în fața poporului și să spună clar ceea ce își propune.

„Am fost la această ședință a coaliției, ieri după masă. Nu am luată nicio decizie. O să vedem săptămâna viitoare. Va avea loc o nouă rundă de consultări. Am spus și acolo, a fost și domnul domnul președinte Simonis de față: îmi păstrez punctul de vedere. Dacă nu vom discuta întregul pachet, venind în fața românilor în mod transparent să spunem: „uitați, o să facem europarlamentarele o dată cu localele, vrem să facem prezidențialele în noiembrie, alegerile parlamentare sau orice altceva, eu cred că nu vom avea susținere. Trebuie să venim cât se poate de onest în fața românilor cu ceea ce ne propunem. Dacă nu ajungem la o concluzie, ne vedem în decembrie”, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește lucrările pentru Varianta Ocolitoare Timișoara, Sorin Grindeanu a afirmat că este mobilizat, iar lucrările evoluează bine.

„Am verificat astăzi lucrările de infrastructură mare din județul #Timiș! Pe șantierul Variantei Ocolitoare #Timișoara Sud constructorul este mobilizat și lucrările evoluează bine.
La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj-Deva.

În plus, construcția noului terminal al Aeroportului internațional Traian Vuia se apropie de finalizare. La data de 31 martie va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul #Schengen! Se lucrează și la modernizarea Gării de Nord din Timișoara, contract care trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Tot pentru modernizarea infrastructurii feroviare vor începe, la 1 martie, lucrările Lotul 2 (Lugoj – Timișoara Est) al căii ferate Arad-Timișoara-Caransebeș. În paralel, sunt o serie de alte proiecte în derulare sau în pregătire pentru infrastructura rutieră, feroviară și aeroportuară care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții și a performanțelor economice din județul Timiș. Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, noua linie de cale ferată care va asigura legătura dintre Gara de Est și Aeroportul Internațional Timișoara, construirea unor facilități cargo pentru aeroport sau pasajul feroviar Baader sunt doar câteva exemple”, a explicat Sorin Grindeanu.

Citește și:  Ce spune Cătălin Botezatu despre ţinuta purtată de Simona Halep la procesul de la TAS. „E normal la banii ei!”