Sorin Grindeanu, despre lupta dintre liberali: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită de Cîțu în lanul de lavandă

Sorin Grindeanu a comentat războiul din PNL, mai exact dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, care se bat pe funcția de președinte al liberalilor.

23 iun. 2021, 22:44
Sorin Grindeanu, despre lupta dintre liberali: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită de Cîțu în lanul de lavandă

Sorin Grindeanu: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită de Cîțu în lanul de lavandă

Lupta din Orban și Cîțu e în plină desfășurare. Șeful PNL se teme că parlamentarii premierului ar putea să voteze moțiunea inițiată de PSD, nu suficienți cât să treacă, dar suficienți cât să fie arătat Orban cu degetul că a încercat să trădeze Guvernuldin care face parte.

Pe de altă parte, susținătorii lui Cîțu se tem că Orban va încerca să-și pună în aplicare planurile de a-l înlătura de la Palatul Victoria pentru a fi, în acest fel, dezavantajat în cursa pentru șefia PNL.

„Îl vedeam cum ne spunea că a dus vaccinarea în lanul de lavandă. Poate că domnul Orban ar fi cazul să îl trimită de veghe în lanul de lavandă pe acest premier, care, dincolo de modul în care conduce Guvernul, poate total rupt de realitate. Cum poți să spui, în urmă cu două zile, că puterea de cumpărare a românilor a crescut?”, a spus Sorin Grindeanu.

„Sunt aproximativ 20 de voturi lipsă. Țin neapărat să mulțumesc partenerilor sociali cu care am avut dialog noi, PSD, în această perioadă, și care ne-au dat observații pe care le-am inclus în textul moțiunii, fie că vorbim de patronate, de sindicate, de IMM-uri. Aportul lor ne-a fost de folos.

Eu am credința următoare: pe toate sondajele 70% dintre români, inclusiv parlamentari, spun că România merge într-o direcție greșită. Sigur că, dacă e să ne referim strict la PNL, de exemplu, probabil că în acest moment sunt mulți parlamentari PNL care își dau seama că acest Guvern a eșuat”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă PSD se bazează pe conflictul din interiorul PNL și dacă poate numi un liberal care ar vota moțiunea, Sorin Grindeanu a răspuns: „Ne bazăm în primul rând pe o bună credință a multora dintre cei din PNL, nu a tuturor. Dincolo de discursuri, este evident ce s-a întâmplat în aceste șase luni. Credeți că i-aș face un bine dacă l-aș nominaliza acum?”, a spus Grindeanu.

Ciolacu a declarat, la România Tv, marți seara, că sunt semnale conform cărora parlamentari din PNL ar vrea să voteze moțiunea.

Marcel Ciolacu, despre lovitura politică a anului. Ce le pregătește lui Iohannis și liderilor USR și PNL

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că există semnale că și parlamentari din PNL ar vrea să voteze moțiunea de cenzură.

„Am avut o altă abordare. Marea problemă e o abordare eșuată, a fost o guvernare făcută după voința președintelui României. E un guvern ineficient. Sunt oamenii nenorociți de inundații, ați văzut vreo ședință de guvern făcută deîndată pentru ajutoare, cu intervenții? Le ceri primarilor să intervină în condițiile în care nu i-ai informat ce urmează să se întâmple. Ei au specialiști, ar fi putut să prevină. Ați văzut vreo ședință de guvern ca să ajute oamenii? Agricultura e într-o situație grea. Încercați să vorbiți cu agriculturii și veți vedea că le putrezește recolta. A dispărut total ministrul Agriculturii. I-ați văzut pe Cîțu și Iohannis că au mers să vorbească cu oamenii?”, a afirmat șeful social-democraților.

„Eu nu înțeleg ce au cu legile PSD, vor să modifice tot. Încă nu a aflat nimeni unde s-au dus banii fiindcă nu-i regăsim nici în pensii, nici în alocații, nici la IMM-uri, nici la fermieri. Nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva în România”.

„Oamenii ăștia sunt sănătoși la cap?! Ei nu înțeleg că sunt acolo ca să guverneze?! România a devenit scena de luptă a lui Cîțu cu Orban. Ce circ trăim noi… În loc să vadă de inundații, de PNRR, de tot ce e urgent în acest moment. Unde vor să ne ducă? Toate aceste lucruri în doar șase luni. Se ceartă pe Avocatul Poporului, schimbă TV și radio. Domnul Cîțu știe bine că nu ai voie să dai ordonanță câtă vreme e o lege în Parlament. Trebuie să răspundă penal. E un interes politic”.

„Parlamentarii sunt trimiși de români. 70% dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Dacă Rafila ar fi fost pus premier am fi reușit să formăm o majoritate. Iohannis știa foarte bine că dacă respecta spiritul Constituției, în acest moment Rafila era prim-ministru. I-am convins pe români să fiu premier, a spus Cîțu. Pe cine ai convins tu, mă? Ai ieșit pe locul 3”.


loading...