Sorin Grindeanu, despre negocierile PSD cu PNL: „Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan!”

Prim-vicepreşedintele PSD a anunţat că social-democraţii urmează să stabilească mandatul cu care vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

02 nov. 2021, 11:28
Sorin Grindeanu, despre negocierile PSD cu PNL: „Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan!”

Sorin Grindeanu a dat de înţeles că liderii PSD este dispuşi inclusiv să meargă la sediul PNL din Modrogan pentru a purta negocieri pentru formarea unei majorităţi care să susţină un Guvern, după ce Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul.

„Ieri, am luat o decizie în Consiliul Politic Naţional, în unamitate, aceea de a nu vota un Guvern minoritar. Şi am mai luat o decizie, aceea de a nu susţine Guverne minoritare, indiferent cine sunt conduse”, a afirmat Grindeanu, la Parlament, arătând că nu doreşte ăs facă speculaţii, înainte de discuţiile din forurile interne ale partidului.

”Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan”, a spus Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să facă guvern cu PSD

Sorin Grindeanu, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor fără voturile PNL

„A fost un vot pe care cei de la PSD şi toţi ceilalţi şapte au votat pentru mine. Următoarea propunere era Cristina Prună. Având eu majoritatea, nici nu s-a mai supus la vot. Eu nu am primit voturile PNL în această majoritate. A fost un vot pe o majoritate în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Sorin Grindeanu, despre şansele ca PSD să intre la guvernare alături de PNL. „Să nu punem drobul de sare înainte”

„De principiu, în acest moment reintrăm pe un făgaş constituţional. Tocmai ce s-a terminat BPR în care am luat act de depunerea mandatului domnului Nicolae Ciucă. În acest moment nu mai avem nici măcar un premier desemnat.

Să nu punem drobul de sare înainte. Nu speculăm în acest moment”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Se strâng rândurile pentru PNL. PSD vrea postul de premier în coaliția cu liberalii pentru formarea Guvernului – SURSE