Sorin Grindeanu, după discursurile de la Ateneu: E nevoie să renunțăm la discursurile naționalist-populiste

Fostul premier Sorin Grindeanu a reacționat, pe pagina sa de Facebook, după discursurile de la Ateneu din cadrul ceremoniei în care România a preluat oficial președinția Consiliului Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 08:56
Sorin Grindeanu, după discursurile de la Ateneu: E nevoie să renunțăm la discursurile naționalist-populiste

„Cei mai importanți oficiali europeni ne-au arătat, aseară, la Ateneul Român, că respectă România și îi iubesc valorile. Le mulțumesc pentru lecția de respect și deschidere politică pe care ne-au dat-o. Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene este un moment important pentru România. Avem 6 luni pentru a demonstra că putem fi una dintre cele mai importante voci ale Uniunii Europene, că putem gestiona dosare complicate și că suntem capabili să armonizăm poziții adverse, în numele intereselor comune europene. Sigur, va fi necesar un efort real din partea tuturor instituțiilor implicate, va fi nevoie de coeziune politică și de multă, foarte multă responsabilitate. Asta înseamnă inclusiv renunțarea la discursurile naționalist-populiste pe care le-am tot auzit în ultima perioadă și care servesc doar oportunismul de moment al unora sau al altora. Trebuie să fim fermi și asumați în ceea ce privește direcția pro-europeană a României”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Donald Tusk, moment impresionant la Ateneu, a ţinut discursul în română: „Prima maşină a familiei a fost o Dacia 1300” VIDEO

Jean Claude Juncker, în discursul de la Ateneu: „UE nu face compromisuri pentru respectarea statului de drept, a democraţiei”