Sorin Grindeanu: „E record bugetul la Transporturi pentru anul 2024. Lucrurile sunt pe drumul corect”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, după vizita la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania - secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii, că este record bugetul la Transporturi pentru anul 2024, iar asta nu înseamnă că e destul, pentru că de fiecare dată cer tot mai mult. El a precizat că şi bugetul CNAIR s-a dublat, şi la Transporturi, faţă de 2021, când s-a preluat acest minister.

15 dec. 2023, 13:19
Sorin Grindeanu: „E record bugetul la Transporturi pentru anul 2024. Lucrurile sunt pe drumul corect”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, construit de asocierea Strabag – Geiger, va fi dat în folosinţă joia viitoare, cu aproape nouă luni mai repede comparativ cu termenul prevăzut în contract.

„Încep prin a-i felicita pe cei de la Strabag-Geiger, trebuiau să termine undeva în august 2024, asta înseamnă cu opt-nouă luni mai repede. Felicitări, acesta este un lucru care trebuie subliniat! Acest tronson acoperă, în sfârşit, bucata lipsă dintre Târgu Mureş şi Cluj, e un lucru important pentru zonă. Undeva, în septembrie, noi am mai dat drumul unui tronson pe Autostrada Transilvaniei, de la de la Nuşfalău. Probabil joi seara se va da în circulaţie acest tronson”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a arătat că lucrurile sunt pe drumul corect şi că, împreună cu conducerea CNAIR şi-a asumat ca până la sfârşitul anului viitor să fie daţi în folosinţă la cel puţin 250 kilometri de autostradă şi drum expres, un lucru pe care îl consideră „absolut realizabil”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, în primul pas, aerian şi naval, iar anul viitor pe terestru”

„Da, acest lucru nu se poate face doar de noi, mai lipsesc sau ar trebui să fie încă două componente pe de o parte, de la Guvern să avem finanţare, şi am avut şi avem şi noul buget. E un record bugetul la transporturi pentru anul 2024. Asta nu înseamnă că e destul, că de fiecare dată noi cerem tot mai mult. Da, şi în al doilea rând, trebuie să avem finanţare şi trebuie să avem companii serioase aşa cum e şi această asociere, care să se înscrie în termenele asumate prin contract”, a susţinut Sorin Grindeanu.

Pe lângă lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, Grindeanu a afirmat că, tot la sfârşitul săptămânii viitoare va da în circulaţie şi un alt tronson de circa 32 de kilometri între Craiova şi Piteşti de drum expres, urmând ca pe finalul anului să fie inauguraţi 20 de kilometri din A 0, lângă Bucureşti.

„Astea sunt lucruri bune. Iar în primele luni ale anului viitor, că tot vorbim de compania Strabag, se va finaliza probabil şi descărcarea de la Oradea la A3, care iarăşi este extrem de importantă pentru zona respectivă. Încă o dată felicitări şi sper ca şi la Oradea lucrurile să se înscrie în ceea ce ne-am asumat cu toţi”, a accentuat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Preţ carburanţi 15 decembrie. Benzina şi motorina se ieftinesc din nou în prag de weekend

Acest articol este sustinut de Partidul Social Democrat