Sorin Grindeanu face, luni, o vizită oficială în Croaţia

Premierul Sorin Grindeanu efectuează, luni, o vizită în Croaţia, unde se va întâlni cu preşedintele, cu premierul şi cu preşedintele Parlamentului croat. Grindeanu are pe agenda din această săptămână mai multe întâlniri cu oficiali străini.

RomaniaTV.net
12 iun. 2017, 03:28
Sorin Grindeanu face, luni, o vizită oficială în Croaţia

Sorin Grindeanu face, luni, o vizită oficială în Croaţia. Programul vizitei în Croaţia prevede întâlnirea cu premierul guvernului de la Zagreb, Andrej Plenkovic. Convorbirile dintre cei doi şefi de guvern se vor finaliza cu ceremonia semnării Acordului privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate şi a Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera Economică a Republicii Croaţia şi cu declaraţii comune de presă.

Ulterior, Grindeanu se întâlneşte cu Gordan Jandrokovic, preşedintele Parlamentului croat, iar la ora 12.30 premierul va fi primit de către preşedintele croat, Kolinda Grabar Kitarovic. Vizita se va finaliza cu o conferinţă de presă susţinută la Zagreb.

Pe plan extern, şeful Guvernului mai are programate în acestă săptămână întâlniri importante. Astfel, marţi, la ora 12, îl va primi la Palatul Victoria pe Juha Sipilä, omologul său din Finlanda. 

Joi, la ora 10.15 va avea o întrevedere cu prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, iar de la ora 13.00 se întâlneşte cu preşedintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele, ambele întâlniri având loc la Palatul Victoria

Tot la Bucureşti, vineri, de la ora 12.00, Grindeanu va avea convorbiri cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel.