Sorin Grindeanu îi răspunde premierului Cîţu: Timp de un an, cu fiecare acţiune, aţi îndepărtat România din UE

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că timp de un an premierul Florin Cîţu a îndepărtat România din Uniunea Europeană cu fiecare acţiune pe care a făcut-o.

22 feb. 2021, 14:00
Sorin Grindeanu îi răspunde premierului Cîţu: Timp de un an, cu fiecare acţiune, aţi îndepărtat România din UE
Sorin Grindeanu îi răspunde premierului Cîţu: Timp de un an, cu fiecare acţiune, aţi îndepărtat România din UE

„Am văzut reacţia premierului Cîţu la amendamentele prezentate de PSD. Domnule Cîţu, timp de un an, cu fiecare acţiune pe care aţi făcut-o, aţi îndepărtat, dumneavoastră şi Guvernul de dreapta, România din Uniunea Europeană. Aţi ţinut şcolile închise timp de un an, în vreme ce tot restul Europei făcea tot posibilul să le ţină deschise. Nu aţi testat populaţia, în vreme ce toate ţările europene băteau record după record, făcând testare masivă. Nu aţi ajutat firmele româneşti, în timp ce toate ţările europene şi-au protejat economiile naţionale. Prin tot ceea ce aţi făcut un an de zile aţi fost pe contrasens cu Europa. Astăzi v-aţi dus la PNL şi le-aţi pus pumnul în gură parlamentarilor, interzicându-le susţinerea prin amendamente la buget a comunităţilor care i-au trimis în Parlament. Asta este un exemplu flagrant de comportament antieuropean”, a spus Sorin Grindeanu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Liderul PSD a adăugat că amendamentele pe care le vor depune social-democraţii la buget pun accent pe educaţie, pe sănătate, pe locuri de muncă şi creşterea veniturilor populaţiei şi au ca surse de finanţare „miliarde de lei pe care statul le poate obţine prin reducerea evaziuni fiscale şi din colectarea taxelor la buget”.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: PSD vrea înfiinţarea unei „platforme” de stânga. Pro România, „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor

„Amendamentele PSD au ca sursă de finanţare capitolul ‘acţiuni generale’ de la Ministerul Finanţelor, unde nu este cuprinsă doar contribuţia României la Uniunea Europeană, ci şi fonduri pe care anul trecut le-aţi folosit în scop electoral. La fel ca şi puşculiţa de la fondul de rezervă al premierului, de acolo vrem să tăiem, domnule Cîţu, şi suntem convinşi că de aia sunteţi supărat”, a explicat Sorin Grindeanu.

Reacţia prim-vicepreşedintelui PSD vine după ce premierul Florin Cîţu a spus, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la legea bugetului 2021, că au un impact bugetar de aproape 6% din PIB şi că social-democraţii vor să scoată România din Uniunea Europeană.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Citeşte şi: PSD anunţă „mii de amendamente” la legea bugetului pe 2021. Grindeanu: Dau o altă viziune de dezvoltare a României faţă de ceea ce ne propune această coaliţie