Vasile Dîncu: PSD vrea înfiinţarea unei „platforme” de stânga. Pro România, „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici. PSD va avea rol de "dirijor", spune Vasile Dîncu.

21 feb. 2021, 12:28
Vasile Dîncu: PSD vrea înfiinţarea unei „platforme” de stânga. Pro România, „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor

„Ne va creşte şi procentul nostru pe măsură ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcţii  pentru aceşti oameni. (…) În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a declarat Vasile Dîncu duminică, la Prima Tv.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a anunţat că PSD intenţionează să formeze alianţe şi „platforme destul de permisive” de stânga, în care fiecare formaţiune să îşi păstreze identitatea, în care PSD să fie „un dirijor al stângii şi „partidul fundamental”, însă fără a proceda cum s-a procedat în trecut, când partide mari au absorbit formaţiuni politice mici.

„Cultivăm şi vom cultiva, cu siguranţă, o altă filosofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România este o aroganţă prea mare să spui că tu eşti singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc şi vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiştii peste tot vin în această zonă. Am avut şi vom avea apropieri de ecologişti, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga. (…) ”, a mai spus Vasile Dîncu, citat de news.ro.

Citeşte şi: Gabriela Firea, atac furibund la adresa Guvernului Cîțu: ”Minciuna, forma de manifestare a guvernării PNL. Copii, salariați, pensionari, nimeni n-a scăpat nețepuit”

 

Vasile Dîncu: Pro România, „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor

Vasile Dîncu afirmă că „foarte mulţi” dintre cei care au plecat din PSD către Pro România „se întorc acum” în PSD şi afirmă că vede în Pro România „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor.
„Să vedem ce formă va găsi Victor Ponta pentru a ţine partidul în picioare pentru că este greu să ţii un partid când nu eşti partid parlamentar. (…) Mie îmi pare rău că  nu am reuşit să facem la ultimele alegeri generale, nu am reuşit să facem o alianţă cu Victor Ponta şi ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti ne-a făcut să pierdem alegerile la Bucureşti. El ştie foarte bine că noi am vrut să facem acest lucru”, a afirmat Dîncu în acest context.

Vasile Dîncu a spus că faptul că Gabriela Firea a pierdut alegerile la Primăria generală a Capitalei a dezavantajat aât PSD, dar şi Pro România.

Citeşte şi: Victor Ponta vrea să se reîntoarcă în PSD, după ce a spus că se retrage din politică: ”Eu cred că PSD va câștiga următoarele alegeri”

„Cel mai mult a pierdut Victor Ponta din faptul că nu a făcut alianţă, pentru că dacă făceam alianţă, el avea un partid parlamentar si un viitor pentru partidul lui, acum viitorul este incert. Noi, de asemenea, am pierdut câteva procente, procente care ne-ar fi ajutat şi să facem un scor mai mare la alegerile generale, şi să câştigăm Bucureştiul, ceea ce este simbolic pentru orice partid, rămâne deschisă orice discuţie cu orice partener pe care îl avem în politică”, a explicat Vasile Dîncu.