Sorin Grindeanu: PSD va avea propriul candidat la prezidenţiale / Ce spune despre o finală Marcel Ciolacu – Nicolae Ciucă în turul doi, dar şi despre Klaus Iohannis preşedinte al Consiliului European

Grindeanu crede că rezultatul alegerilor europarlamentare va fi definitoriu pentru acest scenariu. Prim-vicepreşedintele PSD afirmă că ”ar fi puţin ciudat să faci localele cu prezidenţialele”, întrebat despre diferite variante de comasare a alegerilor.

12 ian. 2024, 20:16
Sorin Grindeanu:  PSD va avea propriul candidat la prezidenţiale / Ce spune despre o finală Marcel Ciolacu – Nicolae Ciucă în turul doi, dar şi despre Klaus Iohannis preşedinte al Consiliului European

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri seară, că este ”destul de ciudat” să ai un an cu toate tipurile de alegeri, dar a afirmat că ţinta PSD este să câştige toate scrutinele. În orice scenariu, Grindeanu afirmă că PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, iar în eventualitatea unei finale între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, ”indubitabil” ar câştiga liderul PSD.

”Pe mine ce mă interesează, şi pe colegii mei din PSD, este următorul lucru: că or fi că n-or fi comasate, să câştigăm toate alegerile. Asta este ţinta noastră”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD afirmă că ”ar fi puţin ciudat să faci localele cu prezidenţialele”, întrebat despre diferite variante de comasare a alegerilor.

”E destul de ciudat să ai toate tipurile de alegeri, fiindcă e clar că cele mai grele, ca de obicei, sunt primele care vin. Par neinteresante europarlamentarele, dar cele mai importante sunt primele, iar PSD îşi doreşte să le câştige”, a mai declarat Grindeanu, adâugând că, ”PSD va avea candidat la preşedinte, indiferent de scenariu”.

Întrebat despre scenariul în care preşedintele Klaus Iohannis ar prelua funcţia de conducere a Consiliului european, Grindeanu a afirmat: ”Mi-e greu, nu ştiu, nu ştiu care e raportul de forţe. Orice român care se află într-o funcţie de asemenea vizibilitate eu cred că face bine ţării, doar că lucrurile se şi negociază”.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: ”Sub nicio formă nu vom accepta ca Rusia să revină pe granița cu România”

Grindeanu crede că rezultatul alegerilor europarlamentare va fi definitoriu pentru acest scenariu. Întrebat despre liderul PNL, Nicolae Ciucă, Grindeanu a precizat că, administrativ, a lucrat bine cu el.

”Politic, nu e treaba mea să-mi dau cu părerea”, a declarat Grindeanu.

În ceea ce priveşte o eventuală finală la alegerile prezidenţiale între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, Grindeanu crede că liderul PSD ar ieşi câştigător.

”Marcel Ciolacu, detaşat. Pentru că, pe toate componentele….e mai bun Marcel Ciolacu decât Nicolae Ciucă: indubibabil”, a mai afirmat Grindeanu.

Grindeanu: Faptul că în acest moment ajungem să spunem că opoziţia în România e reprezentată de Simion şi Şoşoacă e cauzat şi de modul avion în care fac politică cei de la USR

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri seară, că ”o parte a opoziţiei este pe mod avion, nu există”, referindu-se la USR. Potrivit acestuia, în acest condiţii s-a produs ascensiunea AUR şi a Dianei Şoşoacă. Grindeanu crede că aprtidele mari au toate vina de a nu explica oamenilor exact ce ar însemna ieşirea din Uniunea Europeană.

Manevră electorală scandaloasă a PNL, oprită de Poșta Română. Liberalii livrează pliante electorale la pachet cu talonul de pensie

”Există o parte a opoziţiei care parcă este pe mod avion, nu există. Domnii de la USR sunt pe mod avion în acest moment. Nu ştiu decât să spună despre Justiţie, dar când a fost vorba despre Vlad Voiculescu – mod avion”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD crede că ”dacă nu ştii să-ţi faci treaba de opoziţie, o acaparează altcineva care, în cazul ăsta, e reprezentată de cei doi”.

”Faptul că derapăm pe o zonă populistă şi faptul că în acest moment ajungem să spunem că opoziţia în România e reprezentată de Simion şi Şoşoacă e cauzată şi de modul avion în care fac politică cei de la USR”, a adăugat Sorin Grindeanu. Acesta acuză USR că nu ştie decât să critice nefundamentat, fără să vină cu politici publice şi cu proiecte.

De asemenea, Grindeanu crede că partidele mari sunt vinovate că nu contracarează mai des şi mai clar discursul lui George Simion şi al Dianei Şoşoacă şi să explice clar oamenilor ce ar însemna ieşirea din Uniunea Europeană.

Ministrul Transporturilor, mirat de faptul că s-a ajuns direct la acţiuni de protest din partea transportatirlor care nu au solicitat nicio discuţie înainte de a ieşi în stradă / Grindeanu: Toată lumea în această ţară trebuie să respecte legea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, califică drept ”ciudat” faptul că transportatorii au decis să iasă direct în stradă, înainte de a solicita o discuţie pe tema revendicărilor pe care le au, chiar dacă parte dintre ele nu pot fi rezolvate de ministerul pe care-l conduce.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că este bine că transportatorii şi fermierii au un dialog cu premierul şi cu oficiali guvernamentali.

”E foarte bine că există acest dialog. Mi-aş fi dorit ca lucrul acesta să se întâmple înainte, nu să se înceapă cu acţiuni de acest tip”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a precizat că nu a primit nicio solicitare de dialog din partea protestatarilor în ultimele două-trei săptămâni.

”Să se înceapă direct cu acţiuni de tipul acesta este cel puţin ciudat. Cel mai important lucru ar fi să se găsească soluţii”, a adăugat ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte rezultatul discuţiilor de la Palatul Victoria, Grindeanu a afirmat că probabil că unul dintre grupurile de lucru care vor fi constituite va fi pe zona de Transporturi.

”Toată lumea în această ţară trebuie să respecte legea. Am văzut că îşi doresc să intre în Bucureşti fără a avea autorizaţie. Cred că atunci când vrei să fii conform legii, când vrei să fii ascultat şi respectat, în primul rând trebuie să respecţi cadrul legal (…) Am contactat o parte dintre asociaţii…parte dintre ei erau puţin miraţi că s-a ajuns direct la acţiuni mai radicale, aşa cum le vedem acum”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Acesta explică faptul că RCA-ul nu ţine de ministerul pe care-l coduce, nici vămile, doar cântarele din punctele de trecere a frontierelor.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că i se pare normal ca mărfurile să fie cântărite în vămi, i se pare normal să se plătească rovinietă, iar parte  dintre transportatori nu vor să existe GPS-uri pe maşini.