Sorin Grindeanu: Sunt printre cei 3 milioane de români care au semnat pentru redefinirea familiei. Poporul va decide

Publicat: Marţi, 09 Mai 2017 23:15 // Actualizat: Marţi, 09 Mai 2017 23:15 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marți, la Viena, referitor la inițiativa cetățenească privind redefinirea familiei, că poporul român va decide prin vot ce se va întâmpla, informează Agerpres. Camera Deputaţilor avotat marţi proiectul de redefinire a familiei în Constituţie, ca fiind formată dintr-un bărbat şi o femeie.

"E vorba de un proiect, până la urmă poporul român va decide prin vot calea pe care să o apucăm. Părerea mea personală o știți. Sunt printre cei 3 milioane de români care au semnat 'pentru', dar (...) e o primă etapă. Până la urmă (...) e o propunere de modificare a Constituției, iar românii vor decide 'da' sau 'nu' printr-un vot. Eu cred că e calea corectă", a declarat Grindeanu, fiind întrebat cum comentează faptul că plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei.

Întrebat dacă această inițiativă va duce la dezbinare, Grindeanu a răspuns: "Eu cred că până la urmă decizia (...) trebuie să fie la români, iar decizia poate fi dată prin (...) acea consultare. Ceea ce s-a întâmplat astăzi e un prim pas, care premerge această consultare. Mi-e greu să (...) fac o evaluare în ce parte se vor duce opțiunile românilor".

Totodată, Grindeanu a precizat că este foarte important să existe o dezbatere pe acest subiect.

"E foarte important să existe dezbatere (...), ca românii, atunci când își vor exprima opțiunea — dacă se va ajunge acolo—, s-o facă în cunoștință de cauză", a mai afirmat Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu 232 de voturi 'pentru', 22 'împotrivă' și 13 abțineri, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei.

Această inițiativă cetățenească prevede că 'familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'.

Citeşte şi: Revizuirea Constituţiei pe tema definiţiei familiei, adoptată de Camera Deputaţilor. USR s-a opus vehement

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coaliţia pentru Familie revizuirea Constituţiei Sorin Grindeanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mai 08:50
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Bine ar fi ca cei ce ne conduc sa sustina poporul DE FIECARE DATA !!!
1
EUR
4.8595
RON
18 Sep
noapte 17 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H