Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă: România se află în prăpastie din punct de vedere economic

Fostul premier trage un semnal de alarmă. Social-democratul a spus vineri că țara noastră „se află în prăpastie din punct de vedere economic", iar „marea creştere" despre care vorbeşte premierul Ludovic Orban este, în realitate, o „mare scădere”.

RomaniaTV.net
13 nov. 2020, 20:05
Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă: România se află în prăpastie din punct de vedere economic

Sorin Grindeanu creşterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan, iar tot ce fac guvernanții PNL sunt desene din pix.

Sorin Grindeanu a venit cu un atac dur la liberali: Desenează din pix incompetenții din Guvernul Orban

„Creşterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan. România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar ‘marea creştere’ cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere. Toate ţările europene au avut scăderi economice dramatice în primăvară, însă majoritatea înregistrează acum o revenire clară. Asta înseamnă V, nu ce desenează din pix incompetenţii din Guvernul Orban”, a scris Grindeanu pe Facebook.

De asemenea, acesta a subliniat că diferenţa dintre România şi restul Europei este dată de măsurile concrete luate în sprijinul economiei – „inexistente în România” – aplicate şi eficiente în majoritatea ţărilor europene. „Cifrele prezentate astăzi de Eurostat – chiar în timpul conferinţei electorale prezidenţiale – vorbesc de la sine”, a spus fostul premier.

Ce se întâmplă cu economia din Europa

Produsul Intern Brut a înregistrat un declin de 4,4% în zona euro şi de 4,3% în Uniunea Europeană, în trimestrul 3 din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, cel mai sever recul fiind înregistrat în Spania şi România, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Datele reprezintă o redresare parţială, după ce, în trimestrul 2 din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin anual de 14,8% în zona euro şi de 13,9% în UE, cele mai semnificative scăderi de când se publică datele, adică 1995. În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele pentru trimestrul 3 din 2020, cel mai sever declin anual s-a înregistrat în Spania (minus 8,7%), România (minus 6%) şi Cehia (minus 5,8%), iar cel mai redus în Lituania (minus 1,7%) şi Polonia (minus 2%).

 

Sorin Grindeanu trântește acuzații grave la adresa guvernanților: Au furat atâția bani

„Am văzut scandal legat de Unifarm, stocuri de materiale luate la suprapreţ, bani risipiţi, am văzut un raport al Curţii de Conturi. Scrie negru pe alb că ân perioada stării de urgenţă, autorităţile au furat 150 de milioane de euro. Asta vedem după un an de guvern PNL. În fiecare săptămână vedem ieşirile lui Iohannis care încearcă să ascundă incompetenţa acestui Guvern. Lucrurile asteanu trebuie să rămână aşa.

Am auzit în toată această perioadă că specialiştii au spus să închidem şcolile, am încercat să găsesc aceste studii care stau la baza deciziilor PNL. Specialiştii pe care i-am cooptat în PSD au spus că nu domeniul Educaţiei este cel care stă la baza propagării acestui virus.”, a spus Grindenau.