Sorin Grindeanu vine cu acuzații: PNL face tot ce îi stă în putință să nu treacă Guvernul Ciucă!

Sorin Grindeanu a declarat că PSD nu va vota guvernul Ciucă, iar soluția pentru această criză o reprezintă alegerile anticipate.

01 nov. 2021, 13:50
Sorin Grindeanu vine cu acuzații: PNL face tot ce îi stă în putință să nu treacă Guvernul Ciucă!

Sorin Grindeanu vine cu acuzații. Social-democratul a adăugat că PNL face tot ce îi stă în putință să nu treacă Guvernul Ciucă.

Sorin Grindeanu vine cu acuzații: PNL face tot ce îi stă în putință să nu treacă Guvernul Ciucă!

”PNL face tot ceea ce le stă în putință pentru ca acest guvern să nu treacă. Ei vor doar să rămână pe funcții, chiar și așa interimari cum sunt acum.

Ceea ce știm în mod sigur în urma deciziei forului de conducere al PSD este de a nu vota guvernul Ciucă. Această propunere a conducerii PSD a fost luat în unanimitate.

Guvernul minoritar, indiferent în ce componență, nu este utilă României sub nicio formă. Noi considerăm că soluția este un guvern tehnic, iar ulterior să pregătim alegerile anticipate.”, a spus Sorin Grindeanu.

PSD nu va vota Guvernul Ciucă. Este decizia luată luni de Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat. De asemenea, social-democraţii au decis că nu vor face o propunere de premier din partea formaţiunii.

Anterior, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că social-democraţii nu vor merge cu o propunere de prim-ministru la Palatul Cotroceni în cazul în care Guvernul propus de Nicolae Ciucă va fi respins în Parlament.

Vasile Dîncu a recunoscut că e clar că PSD nu poate forma o majoritate, motiv pentru care în acest moment „mingea este încă în terenul PNL” pentru a putea forma o majoritate.

Citește și: Se rupe PNL? Încă un parlamentar se retrage din grupul parlamentar al liberalilor. E şeful unei filiale importante a PNL
„Problema este aceeași. Nu putem nici noi să facem o majoritate, așa cum nu pot nici liberalii, cum nu poate nici USR, deci n-are rost să mai lungim această perioadă. Am văzut ultimul discurs al premierului desemnat, care a vorbit despre faptul că a lipsit flexibilitatea.

El a așteptat flexibilizarea mandatului lui din partea PNL, pentru că era clar că pe un mandat de guvern minoritar nu va putea să treacă. Cred că mingea este încă în terenul PNL. Ei și președintele României trebuie să se gândească cum vor să flexibilizeze, ca să se poată face majoritate în al 12-lea ceas”, a declarat Vasile Dîncu, duminică seara, la Digi24.

Citește și: Conducerea PSD a decis: Parlamentarii social-democraţi nu vor vota Guvernul Ciucă