Sorin Grindeanu: „Vom depune un proiect de lege pentru a proteja drepturile angajaților români plătiți cu salariul minim”

Sorin Grindeanu plănuiește inițierea unui proiect de lege care va proteja drepturile anjagaților români plătiți cu salariu minim.

14 mai 2021, 16:54
Sorin Grindeanu: „Vom depune un proiect de lege pentru a proteja drepturile angajaților români plătiți cu salariul minim”

Sorin Grindeanu

a anunțat că urmează să depună în Parlament un proiect de lege care va proteja drepturile angajaților plătiți cu salariu minim. Legea presupune ca salariul minim să fie acordat numai angajaților care nu au nicio calificare.

„În zona politicilor publice, ca partid de stânga, am discutat o problemă foarte gravă a angajaților români, în special a celor din mediul privat, și vom depune în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile angajaților români și în special a celor plătiți cu salariul minim”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Peste 80% dintre acești angajații cu salariu minim au cel puțin o calificare

Grindeanu acuză pe Florin Cîțu, că a impus un sistem care dezavantajează atât salariatul cât și angajatorul. Liderul PSD a mai adăugat că din punct de vedere statistic, 80% dintre angajații cu salariu minim au cel puțin o calificare, notează Antena 3.

„Sub aparenta debirocratizare, Guvernul Cîțu a eliminat nu doar orice formă de protecție a angajatului, dar și a angajatorului. A angajatorului corect! Pentru că nu toți sunt ca reprezentanții actualei puteri! Avem peste 1,7 milioane de persoane salarizate la nivel de salariu minim, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de angajați. Împreună cu specialiștii partidului, am făcut o analiză și am constatat că peste 80% dintre aceste persoane au cel puțin o calificare” a mai menționat Sorin Grindeanu.

„Actualul ministru al Sănătății era plătit cu salariu minim la clinica medicală pe care o deține”

Grindeanu s-a declarat revoltat de faptul că există ingineri sau medici, precum actualul ministru al Sănătății, care au fost plătiți cu salariul minim în ciuda calificării pe care o dețin.

Este inadmisibil într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim. Vă dau un singur exemplu: actualul ministru al Sănătății era plătit cu salariu minim la clinica medicală pe care o deține. Acest lucru este inadmisibil. Noi credem că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare”, a concluzionat prim-vicepreședintele PSD.