Sorin Ianceu, mărturii cutremurătoare despre chinurile prin care a trecut studenta Aura Ion în avionul groazei

ACCIDENT AVIATIC. Sorin Ianceu a precizat că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului, însă a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir comunicând la numărul unic de urgenţă poziţia avionului.

04 feb. 2014, 10:45
Sorin Ianceu, mărturii cutremurătoare despre chinurile prin care a trecut studenta Aura Ion în avionul groazei

ACCIDENT AVIATIC. Sorin Ianceu a mai povestit că studenta Aura Ion spunea că nu îşi simte mâinile şi picioarele, astfel că au acoperit-o cu o pătură şi cu hainele pe care le aveau pe ei, iar unul dintre medici şi-a dat foc costumului de sală, pe care l-a aprins cu ajutorul unui parfum. Medicul a mai spus că supravieţuitorii accidentului aviatic au luptat până în ultimul moment pentru salvarea fetei, care a murit la câteva ore după prăbuşire, deşi doctorul Radu Zamfir a încercat mai bine de 40 de minute să o resusciteze.

Citeşte şi Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru au fost externaţi

„Am reuşit să ţinem aprins un foc, să ne încălzim cât de cât. Am adus-o şi pe Aura aproape de foc, dar nu o puteam ridica de jos. Avea o leziune de coloană cervicală, era tetraplegică. Nu o puteam ţine în picioare. Cum am fi putut să o ajutăm altfel? Am acoperit-o, i-am dat hainele de pe noi, am adus-o lângă foc. Din nefericire, după patru ore şi jumătate sau cinci ore de la prăbuşire a intrat în stop cardiorespirator. Radu Zamfir a încercat cu disperare să o salveze. I-a făcut masaj cardiac şi manevre de resuscitare 40 şi ceva de minute. Când au venit salvatorii, am ales ca unul să rămână cu noi, iar doi să plece cu Radu Zamfir şi cu Aura. Să-i mai acordăm încă o şansă. Am luptat toţi pentru acest copil până în ultimul moment”, a afirmat medicul.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX luni, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a precizat că „dr. Sorin Ianceu nu a sunat la 112”.

Pe de altă parte parte, STS a mai precizat că medicul Radu Zamfir nu a trimis, prin 112, coordonatele geografice ale locului unde a căzut avionul, ci „a descris doar ce vedea în jurul său şi pe un ecran de telefon mobil”, indicând drept „coordonate” ora afişată pe acesta.

Citeşte şi Sorin Ianceu CONTRAZICE STS: Am sunat la 112 şi am dat coordonatele zonei în care s-a prăbuşit avionul
Chirurgul Sorin Ianceu a ajuns acasă. Reacţia copiilor săi te va înduioşa până la lacrimi VIDEO