Sorin Oprescu a pierdut şi la ÎCCJ şi rămâne cu condamnarea definitivă la 10 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, actualmente fugit în Grecia, a apelat la soluţia recursului în casaţie pentru a scăpa de condamnarea de 10 ani şi 8 luni de închisoare, dar ÎCCJ i-a respins acţiunea ca nefondată şi astfel hotărârea de condamnare rămâne definitivă şi executorie.

01 feb. 2023, 14:56
Sorin Oprescu a pierdut şi la ÎCCJ şi rămâne cu condamnarea definitivă la 10 ani şi 8 luni de închisoare

Pe 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sorin Oprescu a încercat să anuleze condamnarea și printr-o contestație depusă la Curtea de Apel Bucureşti, dar CAB a respins „ca neîntemeiat” demersul, în urmă cu două săptămâni. Fostul edil a mers mai departe, apelând la ultima cale de atac, recursul în casaţie la ÎCCJ, dar şi aceasta i-a fost respinsă miercuri ca nefondată.

„Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Albu Romeo, Popa Bogdan Cornel, Şupeală Florin, Oprescu Sorin-Mircea, Bengalici Claudiu şi Niţă Ion împotriva deciziei penale nr. 575/A din data de 13 mai 2022 pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția I penală. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 februarie 2023”, este decizia ÎCCJ.

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Oprescu a plecat din ţară înainte de a fi pronunţată sentinţa, fiind localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.

Citeşte şi: Stenograme incendiare din dosarul lui Victor Pițurcă. Cum se împărțea profitul de pe urma măștilor neconforme pentru Armată și câți bani îi reveneau fostului selecționer