Sorin Oprescu are emoţii înaintea finalei Europa League. Vezi cu ce echipă ţine

Primarul general al Capitalei vrea cu tot dinadinsul ca totul să decurgă perfect până la încheierea finalei Europa League, programată miercuri seară pe Naţional Arena. Ocupat cu supervizarea tuturor pregătirilor, Sorin Oprescu are însă timp să se gândească şi la meciul în sine şi are chiar şi o favorită.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 15:54
Sorin Oprescu are emoţii înaintea finalei Europa League. Vezi cu ce echipă ţine

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, o vede pe Athletic Bilbao câştigătoare a Europa League, trofeu pe care formaţia bască şi-l va disputa miercuri seară cu Atletico Madrid. Edilul are şi un motiv mai puţin fotbalistic pentru alegerea făcută.

„Pe Bilbao o văd favorită. Îmi place de ăştia pentru că sunt săraci. Nu au mulţi jucători străini, au şcoală de fotbal, sper să facă spectacol şi să învingă. Îi simpatizez”, a spus Oprescu, adăugând că aşteaptă o finală cu multe goluri.

Sorin Oprescu nu îşi poate lua gândul de la partea organizatorică a celui mai important eveniment sportiv găzduit vreodată de Bucureşti. „Am emoţii, numai animalele nu au emoţii. Până nu văd ultimul avion că se ridică şi toţi băieţii ăştia pleacă acasă, o să am emoţii. Sper să fie totul bine. Tot ce era de făcut, am făcut, acum nu mai putem face altceva decât să mai revizuim şi să monitorizăm. Este un eveniment frumos, o bucurie pentru cei care vor fi pe stadion şi pentru cei care vor urmări la televizor”, a punctat primarul Capitalei.

Pe de altă parte, organizarea finalei Europa League la Bucureşti îl face pe Sorin Oprescu să se gândească la proiecte care să ajute la renaşterea sportului românesc. „Trebuie să facem infrastructură în linişte şi să creăm emulaţie în copiii ăştia. Altfel stăm să ne întrebăm că începem să avem stadioane, dar nu avem talente, talente cum am avut o dată”, a precizat Oprescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele FRF, Mircea Sandu şi preşedintele UEFA, Michel Platini, au premiat, marţi, în Parcul Tineretului echipele câştigătoare ale competiţiei Grassroots „Bucharest Trophy”.

În finala Europa League se vor întâlni miercuri seara, la ora 21.45, pe Naţional Arena, formaţiile spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.