Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare, rămâne şi fără două case, un apartament pe strada Herăstrău şi o vilă în Ciolpani

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani şi 8 luni de către Curtea de Apel Bucureşti, care l-a găsit vinovat pe acesta de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

13 mai 2022, 13:26
Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare, rămâne şi fără două case, un apartament pe strada Herăstrău şi o vilă în Ciolpani

Medicului Sorin Oprescu i-a fost adăugată forma agravantă la încadrarea de constituire de grup infracţional organizat în această fază a procesului, lucru care a şi dus la dublarea sentinţei, faţă de cea iniţială de 5 ani şi 3 luni.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, după condamnarea lui Sorin Oprescu: E aberant. Mai bine făcea viol cu tâlhărie sau omor din culpă, oricum lua mai puţin

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro şi a unui a smartphone marca „Xcomm”, cu inscriptia „The Swiss Secure Communication Network”.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp şi teren în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu, până la concurenţa sumei de 472.228,61 lei, la care se adaugă suma de 50.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Citeşte şi: Subalterna lui Arafat, dispărută după condamnarea în dosarul COLECTIV. A fost dată în urmărire internaţională