Victor Ciutacu, după condamnarea lui Sorin Oprescu: E aberant. Mai bine făcea viol cu tâlhărie sau omor din culpă, oricum lua mai puţin

Jurnalistul Victor Ciutacu spune că decizia de a-l condamna pe fostul primar Sorin Oprescu la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie este "aberantă". "Mă uitam în Franţa, se condamnă pe capete foşti premieri, foşti candidaţi la preşedinţie ca şi la noi. Iau câte patru ani dintre care unul cu executare şi tot pentru corupţie. La noi corupţia este mai a dracu decât în Franţa?", a spus Ciutacu.

13 mai 2022, 12:59
Victor Ciutacu, după condamnarea lui Sorin Oprescu: E aberant. Mai bine făcea viol cu tâlhărie sau omor din culpă, oricum lua mai puţin

Jurnalistul Victor Ciutacu spune că sentinţa de condamnare a lui Sorin Oprescu la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie este una „absolut aiuritoare”.

„Mai bine făcea viol cu tâlhărie sau omor din culpă, oricum lua mai puţin. E aberant”, a spus Ciutacu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

„Nu ştiu ce a făcut sau nu a făcut Sorin acolo. Habar nu am, a luat, nu a luat şpagă, că nu am fost cu el nici la bine, nici la rău. Dar una peste alta, nişte pedepse absoltul aberante. Mă uitam în Franţa, se condamnă pe capete foşti premieri, foşti candidaţi la preşedinţie ca şi la noi. Iau câte patru ani dintre care unul cu executare şi tot pentru corupţie. La noi corupţia este mai a dracu decât în Franţa? E aberant, aproape 11 ani de zile pentru un om pe 70 de ani! Ok, nu o să facă 11, o să facă o treime că e sărit de 60 de ani, dar pedeapsa în sine este absolut aiuritoare”, a mai spus Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Sorin Oprescu rupe tăcerea despre judecători: Mi-a spus „Hai, MARȘ”. Apoi a venit să-l operez

Fostul primar Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.