Sorin Oprescu, consultat în arest: Are o asociaţie de boli, diabet instabil, lucrurile se pot complica oricând

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, aflat în arest preventiv într-un dosar de corupţie, a fost consultat vineri seară de medicul său, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Acesta a declarat că primarul are un diabet instabil, care poate duce la complicaţii ale celorlalte afecţiuni de care suferă.

RomaniaTV.net
25 sept. 2015, 16:45

Medicul Leonida Gherasim, unul dintre cardiologii solicitaţi de Sorin Oprescu pentru a-i verifica starea de sănătate, s-a prezentat vineri seară la Arestul Poliţiei Capitalei, pentru a-l consulta pe primarul suspendat al Capitalei.

Are o asociaţie de boli, iar starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet. Am studiat actele de la dosarul medical, am discutat cu medicul care îl supraveghează, cu Oprescu şi am efectuat un exampen complet cardiovascular şi general. E schimbat, e mai slab şi mai puţin tonic. Are diabet instabil, iar un bolnav cu angină pectorală poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani. Orice bolnav cu boli complexe are nevoie de o evaluare complexă„, a declarat medicul la finalul consultului, precizând că a făcut mai multe recomandări într-un referat privind recomandările sale pentru pacientul Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost consultat în arest după ce o comisie de specialitate din cadrul MAI a refuzat să-i permită transferul la spital pentru investigaţii amănunţite, cu toate că în urmă cu câteva zile fusese transportat de urgenţă la spitalul „Sf. Ioan” din Capitală cu dureri în piept şi suspect de infarct. Deşi medicii de la spital recomandaseră transferul lui la o unitate medicală cu o secţie de cardiologie performantă, Sorin Oprescu a fost dus înapoi în arest, iar a doua zi avocaţii săi au făcut o solicitare privind transferul său la Spitalul Universitar pentru investigaţii. Iniţial, cererea a fost aprobată parţial, în sensul că i s-a permis să fie transferat pentru investigaţii la Spitalul Militar, însă în cele din urmă s-a decis să fie consultat de un medic specialist în arest.

Cardiolog la Spitalul Universitar, Leonida Gherasim declarase, la sosirea la arestul central, că nu are cele mai bune condiţii pentru efectuarea unui consult relevant, dar că va încerca să dea un diagnostic cât mai corect, ţinând cont de simptomatologia de moment şi de istoricul medical al pacientului. Sorin Oprescu suferă de diabet de tip II, cronic, de probleme cardiace, el având montate două stenturi, şi de insuficienţă renală, potrivit avocaţilor săi.

„Am venit cu stetoscopul şi cu aparatul de tensiune. Voi încerca să determin starea de sănătate a dânsului pe baza dosarului medical şi a examenului clinic”, a declarat medicul venit pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a aflat luni că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti i-au respins solicitarea privind schimbarea măsurii preventive cu una mai uşoară, arest la domiciliu sau control judiciar. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

O echipă trimisă de Avocatul Poporului a analizat condiţiile în care este ţinut după gratii primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Victor Ciorbea a prezentat, vineri, concluziile anchetei din Arestul Poliţiei Capitalei, conform cărora Sorin Oprescu „trebuie internat” la spital şi ţinut sub supraveghere la secţia cardiologie.