Sorin Oprescu, în lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai. Întrebarea care l-a lăsat fără cuvinte

Sorin Oprescu a fost invitatul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", unde a dezvăluit o serie de aspecte care țin de cariera politică și viața personală.

10 mart. 2021, 09:02
Sorin Oprescu, în lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai. Întrebarea care l-a lăsat fără cuvinte

Sorin Oprescu, în lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai. În cadrul emisiunii, Sorin Oprescu a primit o întrebare la care nu și-a putut stăpâni lacrimile și cu greu a reușit să răspundă, vizibil afectat de incărcatura emoțională, deoarece l-a avut în prim plan pe tatăl său. „L-am iubit și îl iubesc!”, a spus, cu ochii în lacrimi, Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu, în lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai

Tatal lui Sorin Oprescu a incetat din viata la varsta de 88 de ani, în anul 2010. Mircea Oprescu a stat internat in stare grava, o luna si jumatate, la Spitalul Elias din Bucuresti. El suferea de o afectiune de natura neurologica. Fiind o personalitate marcantă a sistemului medical românesc, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a facut tot posibilul pentru a-si salva tatal, Mircea Oprescu beneficiind inclusiv, de un consult la o clinica din Germania.

Greşelile făcute de Sorin Oprescu, ca medic: „Fiecare chirurg are aleea lui la cimitir!”

Sorin Oprescu, medic şi fost primar al Capitalei, a revenit la Spitalul Universitar pe postul şef al Secţiei de Chirurgie Generală IV, după ce a câştigat procesul intentat conducerii unităţii medicale. Fostul edil a explicat că instanţa i-a dat câştig de cauză pe motiv că demiterea sa a fost făcută într-o „criză de răzbunare”. „Demiterea a fost făcută într-o criză de răzbunare şi a fost bazată pe delaţiune şi ipocrizie maximă. Hotărârea judecătorească este executorie. Se intră în legalitate”, a declarat dr. Sorin Oprescu, în luna octombrie a anului trecut.

La jumătatea lunii iunie, cinci şefi de secţii din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti au fost demişi pe motiv că nu au respectat protocoalele pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Printre şefii de secţii demişi se numără Sorin Oprescu, medic şi fost primar al Capitalei, şi Adriana Nica, fost manager al spitalului şi iubita lui Sorin Oprescu. Sorin Oprescu și ceilalţi patru şefi de secţii de la Spitalul Universitar au fost demiși după ce au fost filmați încălcând regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, iar ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control. Șeful secției de Chirurgie generală IV, chiar fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interzic aceste întâlniri și le cer medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.