Greşelile făcute de Sorin Oprescu, ca medic: „Fiecare chirurg are aleea lui la cimitir!”

Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, dar şi unul dintre cei mai cunoscuţi medici din România, a fost prezent în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai" şi a răspuns tuturor întrebărilor, atât despre carieră, cât şi despre viaţa personală.

09 mart. 2021, 23:40
Greşelile făcute de Sorin Oprescu, ca medic: „Fiecare chirurg are aleea lui la cimitir!”
Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei

Greşelile făcute de Sorin Oprescu, ca medic. In prezent, Sorin Oprescu este Seful Sectiei de chirurgie generala de la Spitalul Universitar, a cochetat si cu domeniul politic – avand doua mandate de senator (2000 – 2008), Primar General al Bucurestiului, timp de 7 ani (2008 – 2015); acesta  a candidat inclusiv la Presedintia Romaniei.

Una dintre întrebările la care Sorin Oprescu nu iși poate stăpâni lacrimile și cu greu reușește să răspundă, vizibil afectat de incărcatura emoțională, îl are în prim plan pe tatăl său. “L-am iubit și îl iubesc!”,  spune fostul edil al Capitalei.

Citeşte şi: Sorin Oprescu: „Trăim într-o atmosferă mizerabilă în care se reinstalează camarilele pe care le interesează doar funcţiile”

Greşelile făcute de Sorin Oprescu, ca medic

De numele sau se leaga si o ancheta rasunatoare a Directiei Generale Anticoruptie, in anul 2015 fiind suspendat din functia de primar, dupa ce este arestat preventiv, sub acuzarea de luare de mita.

Am avut şi eu greşelile mele, ca fiecare. Pe majoritatea le-am reparat. Fiecare chirurg are aleea lui la cimitir! Da, au fost momente când am uitat una, alta… nu pansamente în corp„, a declarat Sorin Oprescu la Kanal D.

Sorin Oprescu a revenit la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu, medic şi fost primar al Capitalei, a revenit la Spitalul Universitar pe postul şef al Secţiei de Chirurgie Generală IV, după ce a câştigat procesul intentat conducerii unităţii medicale. Fostul edil a explicat că instanţa i-a dat câştig de cauză pe motiv că demiterea sa a fost făcută într-o „criză de răzbunare”.

Demiterea a fost făcută într-o criză de răzbunare şi a fost bazată pe delaţiune şi ipocrizie maximă. Hotărârea judecătorească este executorie. Se intră în legalitate”, a declarat dr. Sorin Oprescu, în luna octombrie a anului trecut.

La jumătatea lunii iunie, cinci şefi de secţii din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti au fost demişi pe motiv că nu au respectat protocoalele pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Printre şefii de secţii demişi se numără Sorin Oprescu, medic şi fost primar al Capitalei, şi Adriana Nica, fost manager al spitalului şi iubita lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu și ceilalţi patru şefi de secţii de la Spitalul Universitar au fost demiși după ce au fost filmați încălcând regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, iar ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control.

Șeful secției de Chirurgie generală IV, chiar fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interzic aceste întâlniri și le cer medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.