Sorin Oprescu, despre condițiile din închisorile din România. „Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inși”

Sorin Oprescu i-a convins pe judecătorii greci să-l elibereze pe cauțiune după ce s-a plâns în faţa lor de condițiile grele din închisorile din România. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni.

01 iun. 2022, 15:06
Sorin Oprescu, despre condițiile din închisorile din România. „Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inși”

Sorin Oprescu, despre condițiile din închisorile din România. Fostul edil al Capitalei urma să fie eliberat, miercuri, 1 iunie, contra unei cauțiuni de 5.000 de euro, decisă de autoritățile elene.

Sorin Oprescu, despre condițiile din închisorile din România. „Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inși”

Fostul primar general al Capitalei a stat o săptămână și jumătate după gratii, în Grecia. Marți, 31 mai, acesta a reușit să-i convingă pe judecătorii din Atena să-l cerceteze în libertate după ce s-a plâns condițiile grele din penitenciarele din România.

S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil. „Aceasta este ascunzătoarea”

„În legătură cu spitalul, domnule președinte, pot să vă spun că sunt condiţii care nu poartă numele de infrastructură penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazați, nu există spațiu de filmare. Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi şi într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider. Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veți hotărî să mă trimiteți în România, nu este nicio exagerare, nici una din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem. Există un doctor care vorbește de la 4 metri jumate şi te trimite la spital în momentul când îşi dă seamă că s-ar putea să se stingă bolnavul”, a spus Sorin Oprescu, conform Antena 3.

Ce avere are Sorin Oprescu. Câți bani şi câte case şi terenuri pierde după condamnare

Sorin Oprescu i-a convins pe magistrații eleni să fie cercetat în stare de libertate până la o decizie în urma căreia ar putea fi extrădat în România. Potrivit sentinței, fostul primar al Capitalei va trebui să se prezinte în fiecare lună la Poliție, în datele de 5 și 16, pentru un control judiciar. Acesta nu are voie să plece din Grecia până la finalizarea procesului de extrădare.