Sorin Oprescu, primele declaraţii după ce a fost eliberat: „Nu vreau să mor. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt”

Sorin Oprescu a făcut primele declaraţii după ce a fost eliberat din penitenciarul din Grecia. Fostul primar al Capitalei spune că va face tot ce îi stă în putere ca să-şi demonstreze nevinovăţia.

01 iun. 2022, 23:26
Sorin Oprescu, primele declaraţii după ce a fost eliberat: „Nu vreau să mor. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt”
Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, primele declaraţii după ce a fost eliberat. Medicul a fost eliberat, miercuri, 1 iunie, din penitenciarul din Grecia în care era încarcerat.

Sorin Oprescu: „Vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat”

Citeşte şi Sorin Oprescu, la Atena: Pentru „dă-l pe goarnă pe primarul general şi pleci acasă”, sunt condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul primar general al Capitalei a stat o săptămână și jumătate după gratii, în Grecia. Marți, 31 mai, acesta a reușit să-i convingă pe judecătorii din Atena să-l cerceteze în libertate după ce s-a plâns condițiile grele din penitenciarele din România.

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.

Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul.

Dar nu, s-a vrut altceva cu o regie din asta ieftină cu complet de divergența, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti in septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea veți vedea exact textul. De aia am fost şocat „, a declarat Oprescu la Antena 3.

Potrivit sentinței, fostul primar al Capitalei va trebui să se prezinte în fiecare lună la Poliție, în datele de 5 și 16, pentru un control judiciar. Acesta nu are voie să plece din Grecia până la finalizarea procesului de extrădare.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni.

Citeşte şi Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, în fața instanței din Grecia: „A fost condamnat la moarte”