Soluţia lui Sorin Oprescu. Copiii din clasa zero, trimişi să înveţe în CLĂDIRI DE BIROURI VIDEO

Primarii caută soluţii pentru clasa pregătitoare. Dacă anul trecut, cei mici au învăţat în săli organizate în laboratoare şi cancelarii, anul acesta au apărut şi alte solutii. De exemplu, în Capitală, clasa pregătitoare ar putea să se mute în birourile oamenilor de afaceri.

01 feb. 2013, 08:05
Soluţia lui Sorin Oprescu. Copiii din clasa zero, trimişi să înveţe în CLĂDIRI DE BIROURI VIDEO

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a găsit o soluţie provizorie. El va trimite copiii din clasa zero pentru a învăţa în clădirile de birouri care au fost date pentru închiriat. Edilul spune că, astfel, copiii vor avea un loc în care să se ducă, cu toate dotările, printre care şi băi.

Sunt construcţii noi, care stau goale, construcţii care au fost date către marele public pentru închiriat, birouri şi aşa mai departe, şi stau goale. Am început discuţiile cu aparţinătorii, cu patronii,  ca la momentul „Ţ” să mă lase să am pregătit acest tampon, ca copiii aia să se ducă, să ştie că sunt în clasa 0, că au toaletă, că sunt supravegheaţi si că părinţii i-au lasat acolo chiar dacă pe uşă scrie altceva”, a declarat Oprescu pentru România TV.

Chiar mai mult, primarul oraşului Bucureşti a spus că va face şi plăcuţe speciale pentru grădiniţele şi şcolile improvizate.

„O să fac şi eu două plăcuţe cu „Grădiniţa numărul pendinte B”, „Şcoala numărul…”. Şi cum au zis prim-ministrul şi ministrul Educaţiei, aşa o sa fac şi eu. Pac, pun aia acolo”, a adăugat edilul.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, miercuri seară, că atât timp cât o institutie de invatamant privată are doar grădiniţă privată şi nu este acreditată pentru învăţământul primar, aceasta nu poate organiza clase pregatitoare.

Aceste neînţelegeri au venit în urma declaraţiilor premierului Victor Ponta, care a spus că părinţii vor decide dacă îşi trimit copiii la grădiniţă sau la şcoală pentru grupa pregătitoare, până la sfârşitul lunii martie.