Sorin Ovidiu Vîntu intervine în scandalul clanurilor: „Salut generaţie! Ţara ta e complet neguvernată”

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu intervine în dezbaterea națională din această perioadă, generată de intensificarea activității clanurilor interlope. Într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, fostul patron al Realitatea TV afirmă că România este neguvernată, mai ales la nivel local, unde politicienii sunt de cea mai joasă speță.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 19:41
Sorin Ovidiu Vîntu intervine în scandalul clanurilor: „Salut generaţie! Ţara ta e complet neguvernată”

„Salut, generație! Am să încep prin a spune că țara ta e complet neguvernată. Nu la nivel central – nici acolo nu e guvernată, dar la nivel local e o catastrofă. Oameni politici de cea mai joasă speță. Un exemplu un viceprimar de sector își face o firmă de pază și își atribuie un contract cu lacurile sau cu parcurile, paza lor. E nesimțire. De ce? Pentru că statul nu are niciun fel de putere.

Primăriile sunt pline de țigani. Sunt sponsorii primarilor, cei care îi fac pe primari primari. De aceea, țiganii au căpătat la ora actuală un tupeu extraordinar. Bande mai mari sau mai mici de infractori țigani care terorizează cartiere, orașe, o țară întreagă. Nimeni nu ia nicio măsură. E o stare de lucruri care trebuie schimbată, generație”, afirmă SOV.

Sorin Ovidiu Vîntu, despre ROEXIT: Cu un pic de creier, cu un pic de imaginaţie şi cu mult tupeu, îi putem tapa pe ăştia până la piele

Vîntu își propune să schimbe această stare de fapt prin pregătirea unor tineri care devină lideri politici și nu numai.

„Ăsta este unul dintre motivele pentru care am decis să lansez clubul de afaceri și politică SOV. Să schimbăm actuala clasă politică. Nu doar la nivel central, ci și la nivel local. Să creăm autoritate. În țara asta trebuie să fie o forță conducătoare, iar aceasta trebuie să fie clasa politică. Cu politicieni care să știe ce au de făcut, să-și asume responsabilitatea.

La sfîrșitul acestei luni, voi da un test național și voi selecta un număr redus de tineri care vor face parte dintre primii cursați ai acestui club. Ei vor sta într-o sală, profesorul îi va învăța, iar totul va fi difuzat online, astfel încât să aibă acces oricine la aceste cursuri. Cursurile astea nu te ajută să devii doar politician sau om de afaceri. Cursurile astea te vor ajuta și în viața de zi cu zi, să fii om, să gândești normal, să ai discenământ”, mai afirmă SOV.

Sorin Ovidiu Vîntu insistă pe ideea unui lider luminat în fruntea țării și îi descrie în termeni duri pe actualul și pe fostul președinte.

„Generație, trebuie să creăm o revoluție, o revoluție a bunului-simț, a unor oameni de calitate, tineri până în 40 de ani care să-și asume actul conducerii acestei țări. Iar țara aceasta are nevoie în cap de un lider. Nu un bou, ca Iohannis, nu un psihopat, ca Băsescu. Un lider luminat, care să țină toată țara în mână și în frâu”, mai precizează SOV.