Sorin Ovidiu Vîntu, mai dur ca niciodată: „Statul e un măgar, procurorii imbecili, Boloș e vai mama lui și Ciolacu un amator entuziast”. Ce sfaturi de viață dă afaceristul tinerei generații

Sorin Ovidiu Vîntu nu s-a mai abținut și a ieșit în mediul online cu declarații incredibile. Afaceristul sfătuiește tânăra generație să facă afaceri cu statul, să plece cu banii din țară și să nu aibă încredere în actualul Guvern, despre care spune că va duce țara spre pierzanie în doar câțiva ani.

05 sept. 2023, 11:39
Sorin Ovidiu Vîntu, mai dur ca niciodată: „Statul e un măgar, procurorii imbecili, Boloș e vai mama lui și Ciolacu un amator entuziast”. Ce sfaturi de viață dă afaceristul tinerei generații
Sorin Ovidiu Vîntu taie și spânzură: „Statul e un măgar, procurorii imbecili, Boloș e vai mama lui și Ciolacu un amator entuziast”. Ce sfaturi de viață dă afaceristul tinerei generații

Sorin Ovidiu Vîntu este o figură emblematică a României, cunoscut publicului ca proprietar al trustului media Realitatea-Cațavencu și prin scandalul FNI. Revista Capital l-a poziționat pe locul 3 în topul celor mai bogați oameni din România din anul 2008, cu o avere estimată la 800 milioane de euro. Acesta a devenit, mai nou, și influencer. Pe Facebook, afaceristul postează diverse filmulețe în care explică tinerei generații cum să își asigure viitorul.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba despre motivul din spatele dispariției banilor numerar: „Câteva bănci americane riscă să se prăbușească. Falimentele pot fi evitate dacă îți confiscă ție banii”

Sorin Ovidiu Vîntu, sfaturi pentru generația viitoare

Este și cazul ultimului clip în care explică de ce este normal ca firmele să facă afaceri cu statul român, în ciuda crezului colectiv. Potrivit lui Vîntu, statul român are nevoie de furnizori de bunuri și servicii pentru a se menține economic.

„Este normal ca o firmă privată să aibă relații cu statul. În alte state, state inteligente, cu conduceri inteligente, sectorul privat este în permanență favorizat. Sectorul privat local primește contracte în detrimentul unor firme străine, că așa își încurajează statul capitalul autohton. A face afaceri cu statul este extrem de onorabil și normal. În toate aceste afaceri cu statul, statul este măgarul care întârzie de foarte multe ori plăți până la nivelul la care firma care are de primit bani dă faliment”, și-a început Sorin Ovidiu Vîntu monologul pe internet.

Milionarul a continuat să vorbească despre afaceriștii care aleg să își ducă banii făcuți în țară în străinătate. Vîntu este de părere și chiar îi sfătuiește pe toți cei care au sume importante de bani să nu îi mai țină în țară „la dispoziția oricărui imbecil de procuror sau sergent major care poate bloca conturi pe ani de zile”.

„E normal ca omul care are bani să plece cu banii din țară. Eu n-aș recomanda niciunui afacerist să stea cu banii în țară. Când statul va înțelege să încurajeze capitalul autohton, atunci da. Când procurorii, judecătorii, plutonierii majori înțeleg că n-au voie să se atingă de conturile unei societăți fără să aibă dovezi extrem de clare de fraudă, de ilegalități, atunci da, ne putem ține banii și în țară”, a mai explicat Vîntu.

Cât despre pachetul de măsuri pe care actualul Guvern vrea să îl impună în țară, cu scopul de a scoate România din criză, patronul spune că nu sunt documentate și nu sunt aplicabile, decât dacă se dorește efectul invers.

„Nu s-a făcut niciun studiu de impact. S-a lucrat după ureche, cârpituri. Boloș ăsta e vai mama lui, nici de contabil la un chioșc de vată de zahăr nu l-aș angaja pe ăsta. Nu știe meserie. Asta în privina ministrului de Finanțe. În privința clasei politice, una dintre soluții este ca 400.000 de bugetri să plece acasă, să intre în sistemul privat unde este o adevărată penurie de forță de muncă uriașă, și se regla problema. A doua modalitate, sau în paralel cu asta, lansarea unui program economic național, care în 2-3 ani de zile să înceapă să producă profituri. Pachetul de măsui negociat de amatorul ăla entuziast, Ciolacu, ăla disperat după imagine, se duce pe la Bruxelles să facă el liniște, nimeni nu-i comandă nimic, a venit cu un pachet de măsuri, prostovanul ăla, care duce în 2, maxim 3 ani România în faliment. Zeci de mii de mici societăți vor da faliment. Populația își va restrânge cheltuielile. Pe noi nu ne salvează nimeni”, a conchis afaceristul care sfătuiește tânăra generație să schimbe actualul regim politic pentru a se putea salva.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu ştie cine va fi în turul doi la prezidenţiale: „Amândoi sunt susţinuţi de forţe oculte din statul american”